Ειδησεογραφικό site

«Αιχμάλωτος» του Παππά ο Τσίπρας

45

Την οδό της ταύτισης με τον Νίκο Παππά επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθώντας το «δεξί του χέρι» στην οδό της σιωπής παρά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που φέρνουν τον Νίκο Παππά για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο για τους χειρισμούς του, ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να μη μιλήσει για την ταμπακέρα, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε από το Πρώτο ΘΕΜΑ η υπόθεση Καλογρίτσα – Παππά, να πάρει θέση. Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για πόλεμο που δέχεται η παράταξη και όχι μόνο στελέχη της από το παλιό πολιτικό σύστημα και κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να υψώσουν ανάχωμα- ουσιαστικά για την προστασία Παππά.   Πάντως, ο κ.Τσίπρας, άφησε εμμέσως αιχμές για τον Νίκο Παππά, λέγοντας ότι «πρέπει να μετράμε κάθε μας βήμα και να είμαστε πιο προσεχτικοί».

«Ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας: «Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Έλληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. ‘Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται.»

Στη σκιά των αποκαλύψεων, με τελευταία την υπόθεση Καλογρίτσα,  ο κ.Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του με αφορμή τον ένα χρόνο από τις εκλογές, είπε μεταξύ άλλων: «είμαστε εδώ. Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις. Για να αποτρέψουμε μαζί με το λαό αυτό που εμφανίζουν ως αναπότρεπτο. Είμαστε εδώ όχι για να λέμε ωραίες προτάσεις. Αλλά είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία αυτό που σήμερα εμφανίζουν ως κανονικότητα και καταστρέφει τη κοινωνική πλειοψηφία» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «είμαστε περήφανοι για το ήθος με το οποίο διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα», ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του εκτίμησε: «Να είστε βέβαιοι θα επανέλθουμε πιο γρήγορα».

Με αναφορές στην περίοδο της δικτατορίας, «δεν έχω ζήσει, αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω, νομίζω δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση, ότι ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας πως «μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».

Δυσφημιστική εκστρατεία

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι «καμία καταστολή, κανένας νόμος κατά των διαδηλώσεων και του φρονήματος του λαού, καμιά δυσφημιστική εκστρατεία, και καμιά δικαστική δίωξη δεν πρόκειται να πτοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, την προοδευτική παράταξη, τους δημοκρατικούς πολίτες», στον απόηχο των αποκαλύψεων με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά.

«Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τη χώρα και για τους ίδιους, τόσο η ΝΔ επανέρχεται στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς. Στις λογικές και στο οπλοστάσιο της άκρας Δεξιάς. Στην χειραγώγηση των δημοκρατικών θεσμών, στο διχαστικό λόγο, στην τοξική αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «θεσμικό ξεχαρβάλωμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε «μια προειδοποίηση προς κάθε δημοκρατικό πολίτη.Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται». «Όσο η τοξικότητα, κοινωνική, οικονομική, ηθική, της πολιτικής τους γίνεται πιο ορατή, τόσο πιο ορατά γίνονται και τα μέσα με τα οποία θέλουν και επιδιώκουν να τη συνεχίσουν» περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και «μας φοβούνται, λοιπόν.Και πολύ καλά κάνουν και μας φοβούνται» συμπέρανε, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις.

«Μαζί με την αστυνομία, τη μαφία»

Στην ίδια κατεύθυνση, «σωστά έχουν καταλάβει ότι δε πρόκειται να τους επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδιά τους, σκίζοντας τη θάλασσα της κοινωνικής αντίστασης, για να περάσουν όπως πέρασε ο Μωυσής.Και επειδή το έχουν καταλάβει επιστρατεύουν μαζί με την τρομοκρατία, τη συκοφαντία. Μαζί με το κράτος το παρακράτος. Μαζί με την αστυνομία, τη μαφία» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος ανέφερε πως «πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο.Αυτοί άλλωστε εκεί είναι συνηθισμένοι να ζουν. Αλλά αυτό που θέλουν είναι να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους».

Κάνοντας λόγο για «χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκα και δέχομαι εγώ προσωπικά», ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι  «οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί.Αλλά οφείλουμε επίσης και να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω», με φόντο τις αποκαλύψεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να «υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη» και κατέληξε «Ως εδώ λοιπόν. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ. Με το ήθος και την ιστορία της αριστεράς δε θα αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια»

Τα σχόλια είναι κλειστά.