Ειδησεογραφικό site

Άγνωστο πότε θα γίνουν τα εγκαίνια στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

78

Γίνονται βήματα σημαντικά, αλλά το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παραμένει σε εκκρεμότητα.

Με πρώτη την θητεία της διευθύντριας Κατερίνας Κοσκινά και του ΔΣ, του οποίου λήγει στα τέλη Νοεμβρίου του 2017. Εξίσου εκκρεμεί και η επικύρωση της μουσειογραφικής μελέτης που έχει καταθέσει η κ. Κοσκινά στην Διεύθυνση Μουσείων.
Είναι κι αυτό ένα προαπαιτούμενο ώστε το ΕΜΣΤ να υποβάλει εκ νέου το αίτημα δωρεάς στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που θα εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για την έκθεση της μόνιμης συλλογής του και την πλήρη λειτουργία του μουσείου.

Οι σημαντικές κινήσεις που έγιναν την περίοδο 2016-2017 για την λειτουργία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης -του οποίου η ημερομηνία εγκαινίων παραμένει άδηλη- ήταν η έγκριση του εσωτερικού κανονισμού, μετά από αναμονή πολλών ετών, όπως και η έγκριση της μουσειολογικής μελέτης.

Η υπάρχουσα συλλογή εμπλουτίστηκε με 120 έργα 

Η Κατερίνα Κοσκινά και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΜΣΤ Γιώργος Παπαναστασίου, παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τον απολογισμό των πεπραγμένων 2016-2017 και τον προγραμματισμό του 2018, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην αύξηση του προσωπικού σε συνολικά 58 υπαλλήλους (αποσπασμένοι από υπουργεία και μέσω ΑΣΕΠ) επισημαίνοντας, επίσης, ότι την τελευταία χρονιά διπλασιάστηκε ο τακτικός προϋπολογισμός, σε 800 χιλιάδες ευρώ.

Όσο για τη συλλογή του ΕΜΣΤ αυτή εμπλουτίστηκε με 120 έργα τα οποία αγοράστηκαν σε εμπορικές εκθέσεις από το 2014 έως σήμερα, με την οικονομική υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού ΝΕΟΝ, του Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Η νέα συλλογή παρουσιάζεται το Νοέμβριο 

Τα νέα αποκτήματα του ΕΜΣΤ θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε έκθεση τον Νοέμβριο του 2017.

«Θεωρήματα 2018»

Η πρώτη έκθεση της νέας χρονιάς τοποθετείται τον Ιανουάριο του 2018 οπότε το ΕΜΣΤ θα φιλοξενήσει στις αίθουσες του την πρώτη εκδήλωση της Αica Ελλάς (Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης) με τίτλο «Θεωρήματα».

Πρόκειται για έναν νέο, διετή θεσμό της Αica Ελλάς, με αντικείμενο την παρουσίαση νέων ή παλαιότερων Ελλήνων καλλιτεχνών με πρωτότυπες έρευνες που επιλέγονται αποκλειστικά από τα μέλη της Ένωσης Κριτικών Τέχνης. Το θέμα της πρώτης εκδήλωσης «Θεωρήματα 2018» είναι «Παραγωγικά και Αξιωματικά Συστήματα» και συμμετέχουν στην έκθεση 43 εικαστικοί καλλιτέχνες.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.