Ειδησεογραφικό site

Αυστρία: Έκλεψαν πίνακα του Ρενουάρ από οίκο δημοπρασιών

171

Ο πίνακας του διάσημου ζωγράφου έκανε… «φτερά» λίγες ώρες πριν βγει στο σφυρί από τον μεγαλύτερο οίκο δημοπρασιών στη Βιέννη – Η αστυνομία αναζητά τρεις υπόπτους, ενώ ο πίνακας εκλάπη κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του οίκου

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τριών υπόπτων έχει σημάνει στη Βιέννη, μετά την κλοπή ενός πίνακα του διάσημου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ, λίγο πριν βγει στο «σφυρί», σήμερα το βράδυ.

Το έργο του Ρενουάρ «Golfe, mer, falaises vertes» θεωρείται από τα λιγότερο γνωστά έργα του και φέρει τη χαρακτηριστική υπογραφή του. Όμως οι αναλυτές εκτιμούσαν την αξία του στα 120.000 – 160.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες κατάφεραν να τον αποσπάσουν από το πλαίσιό του κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του οίκου δημοπρασιών Dorotheum και στη συνέχεια κατάφεραν να φύγουν «μέσω διαφορετικών εξόδων», σύμφωνα με την αστυνομία και να εξαφανιστούν στο πλήθος της Βιέννης.

Ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τριών υπόπτων που τραβήχτηκαν από κάμερες ασφαλείας, ενώ η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για επαγγελματίες, με βάση τον τρόπο που έδρασαν.

vienna_renoir

Ο οίκος δημοπρασιών επιβεβαίωσε ότι έγινε ληστεία, όμως αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο πίνακας «Golfe, mer, falaises mertes» είναι έργο του 1895, φτιαγμένο σε διαστάσεις 27×40 εκατοστά. Η κλοπή θεωρείται εντελώς ασυνήθιστη, ενώ ουδέποτε έχει υπάρξει κλοπή στον οίκο δημοπρασιών Dorotheum.

Ο κλεμένος πίνακας ήταν μέρος της δημοπρασίας με τίτλο «Κλασικοί του Μοντερνισμού», που θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, παρά την κλοπή. Η δημοπρασία περιλαμβάνει έργα του Πάμπλο Πικάσο, του Χενρί Ρουσό, του Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, του Μαρκ Σανγκάλ, του Ενρί Ματίς και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.