Ειδησεογραφικό site

ΑΔΜΗΕ: Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη

374

Σε αστοχία ενός διακόπτη που προμηθεύτηκε και εγκατέστησε ο ΑΔΜΗΕ μόλις το 2014, οφείλεται η βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη, γνωστοποίησε ο Διαχειριστής σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΕ, «η μέση διάρκεια ζωής των διακοπτών κυμαίνεται από 30 έως 50 χρόνια και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, η πρώτη συντήρηση θα έπρεπε να λάβει χώρα το 2020».

Επιπλέον, ο ΑΔΜΗΕ κάνει λόγο για ένα εξαιρετικά σπάνιο συμβάν, καθώς από την έκρηξη που προκλήθηκε εκτοξεύθηκαν θραύσματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τόξο ισχύος τόσο υψηλής ενέργειας, που οδήγησε στην τήξη του μεταλλικού στελέχους του μονωτήρα που συγκρατούσε έναν από τους αγωγούς μεταφοράς φορτίων, ενώ κατά την πτώση του ο αγωγός προσέκρουσε σε τρεις ζυγούς προκαλώντας άμεσα βραχυκύκλωμα.

Από σήμερα ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ξεκίνησε έκτακτους ελέγχους σε όλα τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης, προκειμένου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, να αποκλειστεί η πιθανότητα να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο και οι πολίτες να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς.

Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε μία εβδομάδα, ενώ σημειώνεται πως με απόφαση της διοίκησης από τα τέλη του 2017, ο ΑΔΜΗΕ υλοποιεί ήδη εκτεταμένο πρόγραμμα προληπτικής ανανέωσης κρίσιμων στοιχείων εξοπλισμού του Συστήματος Μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.

«Η αναλυτική διερεύνηση του χθεσινού γεγονότος συνεχίζεται και οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου αντιστοιχούν», καταλήγει ο ΑΔΜΗΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.