Ειδησεογραφικό site

«Άδειασμα» Κατρούγκαλου στον Καμμένο: Δεν έχουμε λόγο να κλιμακώνουμε την φραστική ρητορική και την πολεμική

347

«Επειδή τα εθνικά μας δίκαια είναι αγκυροβολημένα στη διεθνή νομιμότητα, δεν έχουμε κανένα λόγο να επενδύουμε σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής και της πολεμικής» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, εκπέμποντας σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τα «θα τσακίσουμε» και «θα συντρίψουμε» τους Τούρκους

Σε τελείως άλλο μήκος κύματος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας… εκπέμπει το υπουργείο Εξωτερικών, ειδικά όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά και στη ρητορική υψηλών τόνων που χρησιμοποιεί ο Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, «άδειασε» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τις δηλώσεις του ότι «θα τσακίσουμε» και «θα συντρίψουμε» τους Τούρκους, εάν αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Όπως είπε, όταν η συζήτηση στο Συμβούλιο πήγε στα ελληνοτουρκικά, «επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ότι ακριβώς επειδή τα εθνικά μας δίκαια είναι αγκυροβολημένα στη διεθνή νομιμότητα, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να επενδύουμε σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής και της πολεμικής».

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να επενδύουμε σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής. Η άλλη πλευρά έχει διάθεση αναθεωρητισμού και χρειάζονται οι τουρκικές προκλήσεις» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά «με εγρήγορση και νηφαλιότητα επιβεβαιώνει ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι εξασφαλισμένα», ενώ αναφέρθηκε και στις τριμερείς διπλωματικής πρωτοβουλίες, αλλά και στη γενικότερη αναγνώριση της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας.

Επίσης, όπως ανέφερε, ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις πρόσφατες εξελίξεις σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας χθες από τη Λέρο, ο κ. Καμμένος κλιμάκωσε την ρητορική του κατά της Άγκυρας, λέγοντας: «Να ξέρουνε πολύ καλά όλοι αυτοί οι οποίοι προκαλούν ότι καλό θα ήταν γι’ αυτούς να παραμείνουν μόνο στις λεκτικές προκλήσεις. Από κει και πέρα, ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε».

«Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό» προσέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.