Ειδησεογραφικό site

Αχτσιόγλου: Η υπουργός με τους μποναμάδες και το ύφος μπλαζέ, η ευνοούμενη του Αλέξη

49

Με ύφος μπλαζέ που κρατά αποστάσεις όχι μόνο από τις κάμερες αλλά και από την πραγματικότητα. Νεαρή. Καλοντυμένη πια. «Προστατευόμενη» του Μαξίμου, που από τις σπάνιες φορές που την είδαμε να χαμογελάει ήταν όταν έβγαζε selfies φωτογραφίες με τον Τσίπρα στη Σουηδία ενώ η Μάνδρα βούλιαζε στη λάσπη και χάνονταν ανθρώπινες ζωές.

Της Στέλλας Νοβάκη

Η Έφη Αχτσιόγλου, στην οποία πίστεψε πολύ ο Αλέξης Τσίπρας, δίνει τις δικές της εξετάσεις και φαίνεται ότι στο βαθμολόγιο του πρωθυπουργού υπάρχει ένα μεγάλο «Άριστα» για τη νεαρή υπουργό.

Δεν είναι μόνο ότι κατάφερε να γίνει μια αριστερή υπουργός του μνημονίου και να το υπηρετήσει πιο πιστά ακόμη και από τους καταγγελλόμενους ως «γερμανοτσολιάδες» δεξιούς αλλά φαίνεται ότι εκπαιδεύτηκε κατάλληλα και στο θέμα της επικοινωνίας. Τι κάνει η κ. Αχτσιόγλου και παίρνει «Άριστα»; Τάζει. Γνωστή τακτική, που από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ο πρωθυπουργός υιοθέτησε ως γνώρισμα κάθε κόμματος εξουσίας και αυτή ακολουθεί και σήμερα η νεαρή και ανέκφραστη Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου, αφού υπέγραψε τα μνημόνια που το κόμμα της πριν γίνει εξουσία είχε καταγγείλει, αφού καθιέρωσε τη γενιά των 360 ευρώ, αφού «εξασφάλισε» ανεργία για μερικά εκατομμύρια Ελλήνων ακόμη κι αφού έδωσε το χέρι της στους δανειστές και συμφώνησε τα δεσμά των Ελλήνων εργαζομένων για τα επόμενα χρόνια, τίναξε πίσω το μαλλί και διατηρώντας το παγωμένο ύφος της δήλωσε πως θα έρθουν αυξήσεις σε χαμηλόμισθους.

ΤΟ «ΤΑΜΑ»

Έταξε για μια ακόμη φορά, πιστή στην πρωθυπουργική συνταγή, τα… ανέφικτα. Έταξε αυξήσεις ενώ την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι οι κατώτατοι μισθοί έχουν «κλειδώσει» μέχρι το 2035!

Όσο ισχνή και ανεπαίσθητη είναι η κομψή σιλουέτα της, την οποία ως υπουργός πια έχει αναβαθμίσει στιλιστικά, τόσο βαρύγδουπο ήταν το «τάμα» που έκανε με τις αυξήσεις στους μισθούς, απευθυνόμενη ανερυθρίαστα σε σχεδόν ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθους εργαζομένους.

Τα όσα έταξε η Αχτσιόγλου στη νέα γενιά ως γνήσια εκπρόσωπός τους -που μάλιστα τους έδωσε και φιλοδώρημα τα Χριστούγεννα 400 ευρώ, σε κάποιους, όχι σε όλους, για να πάρουν καινούργιο τζιν ή κινητό και να πιουν κι ένα ποτάκι, για να σκοτώσουν την πλήξη της ανεργίας- είναι αντίθετα με τα μνημόνια που υπέγραψε. Μήπως ετοιμάζεται η κυβέρνηση του Τσίπρα, εν όψει νέας προεκλογικής περιόδου, να σκίσει και τα δικά της μνημόνια και να τα καταργήσει εν μια νυκτί;

Γιατί, διαφορετικά, αυξήσεις στους μισθούς… δεν προβλέπουν τα μνημόνια.

Παρ’ ότι νέα στην ηλικία η κ. Αχτσιόγλου, μάλλον δεν έχει καλή μνήμη και θα πρέπει να της θυμίσει κάποιος πως με βάση το 2ο μνημόνιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, το οποίο ψήφισαν και στήριξαν στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές όλων των παλαιομνημονιακών κομμάτων, εκδόθηκε και εφαρμόστηκε η εγκύκλιος για τους μισθούς του Υπουργείου Εργασίας τον Μάρτιο του 2012.

Βάσει του άρθρου 4 της σχετικής εγκυκλίου, σε εφαρμογή του ν. 4046/2012 ισχύουν τα εξής:

«Από 14-02-12 και μέχρι το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί κάτω του 10%, αναστέλλεται η εφαρμογή όρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, Υπουργικών Αποφάσεων ή διοικητικών πράξεων κανονιστικού χαρακτήρα, που προβλέπουν αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, δηλαδή των μισθών ή ημερομισθίων ή του βασικού μισθού, περιλαμβανομένων της υπηρεσιακής ωρίμανσης καθώς και του επιδόματος πολυετίας, χρόνου εργασίας, τριετίας, πενταετίας κ.λπ.».

ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο αποδέχτηκε πλήρως και το 1ο και το 2ο μνημόνιο.

Άρα, τι κάνει η κ. Αχτσιόγλου; Με τις υποσχέσεις της για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό το μόνο που κάνει είναι ότι εξαπατά τους εργαζομένους και τον λαό.

Πάνω στη φούρια της η Έφη Αχτσιόγλου, που σίγουρα διαβάζει δημοσκοπήσεις, θέλησε να παραβγεί στην αριστεία άλλους υπουργούς. Δεν έχει και μεγάλο ανταγωνισμό εδώ που τα λέμε. Η σημαιοφόρος σε Γυμνάσιο και Λύκειο, η αριστούχος στη Νομική δεν άφηνε την ευκαιρία να μην είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής από τη στιγμή που ασχολήθηκε με αυτή.

Άλλωστε, ο αέρας της πια και ο νευρικός βηματισμός της δείχνουν ότι η αυτοπεποίθησή της και ο δυναμισμός της έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που κάθισε στην ηλεκτρική, κατά τα άλλα, καρέκλα του υπουργού.

Κάποιοι έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν ως την «Ελληνίδα Βελκουλέσκου» και ήλπιζαν ότι έτσι θα μπορούσαν να «γρατσουνίσουν» την εικόνα της. Δεν χρειάστηκε όμως. Το έκανε και μόνη της.

Η άγουρη πολιτικά προσωπικότητα, η εξωκοινοβουλευτική, η λιγομίλητη και παγερή αλλά ταυτόχρονα τυπική και αυστηρή νεαρή υπουργός έκανε εύκολα τα βήματα προς την εξουσία και αναρριχήθηκε σ’ αυτήν προβάλλοντας, ωστόσο, τα προσόντα και την μεθοδικότητά της, τα οποία αργότερα επισκίασε με τον απόλυτο συμβιβασμό της.

Έχει μεταπτυχιακό, διδακτορικό, εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο, είχε επιστημονική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, θέση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και δύο υποψηφιότητες με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια ΟΑΕΔ και ΑΣΕΠ, διεύθυνση υπουργικού γραφείου και υπουργικό θώκο. Είναι δεδομένο ότι η κ. Αχτσιόγλου δεν εργάστηκε σε μισθωτή θέση. Πολύ περισσότερο δεν εργάστηκε ως χαμηλόμισθη. Μετά από χρόνια σπουδών, μετά από τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάθισε στην υπουργική καρέκλα. Και από εκεί είναι εύκολο να τάζεις. Άλλωστε, δεν βλάπτεις κανέναν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.