Ειδησεογραφικό site

Αχτσιόγλου: «Αστεία η κριτική» που συνδέει τις Πρέσπες με τον κατώτατο μισθό

137

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να κρυφτούμε για τη συμφωνία είπε η υπουργός Εργασίας με συνέντευξη της στον Alpha – Σημείωσε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν θα έχουν αρνητικό δημοσιονομικό αντίκτυπο

«Οριακά στο πεδίο της αστειότητας είναι η κριτική που συνδέει τις Πρέσπες με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα συμβεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου… Δεν είχαμε κανέναν λόγο να κρυφτούμε για τις Πρέσπες καθώς εμείς θεωρούμε ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας δήλωσε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Απαντώντας ουσιαστικά στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου είπε ότι είναι κρίμα να γίνεται λόγος για προεκλογικό τέχνασμα ενώ υποστήριξε ότι το δημοσιονομικό αποτύπωμα της απόφασης θα είναι θετικό για την οικονομία και την απασχόληση.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μια απόφαση που η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μόνη της χωρίς την έγκριση των δανειστών τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε πως ο κατώτατος μισθός δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, μιας και πλέον η χώρα δεν βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου.

«Από τις μελέτες που έχουμε φαίνεται ότι η αύξηση των μισθών θα τονώσει τη ζήτηση και δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας» είπε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου η οποία αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού δεν μειώθηκε η απασχόληση.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι 7 στις 10 νέες θέσεις εργασίας είναι πλήρους εργασίας» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξη της η υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού θα αυξηθούν 24 επιδόματα όπως για παράδειγμα το επίδομα της ανεργίας και οι παροχές μητρότητας ωστόσο όπως είπε το αποτέλεσμα στα δημόσια οικονομικά δεν δημιουργούν πρόβλημα λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Δείτε τη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Τα σχόλια είναι κλειστά.