Ειδησεογραφικό site

A. Παπαδόπουλος: Είναι ανάγκη να προκύψει δεύτερος πόλος απέναντι στο λαϊκιστικό σύστημα-Πολιτικό σκάνδαλο η απομάκρυνση Τσαυτάρη

44

Το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, του ρεαλισμού και του ορθολογισμού απέναντι στον «ιδεολογικά πολυμορφικό λαϊκισμό» θεωρεί ως μοναδική λύση για τη διάσωση της χώρας ο Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή».

Αυτός ο δρόμος θα πρέπει να οδηγήσει στη συγκρότηση ενός «αντιποπουλιστικού-αντιπερονικού δημοκρατικού μετώπου» από κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες υπάρχουν, αλλά όπως ο κ. Παπαδόπουλος λέει αργούν «απαράδεκτα».

Ο πρώην υπουργός στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» απορρίπτει τον όρο «Κεντροαριστερά» ως «τεχνικό και απολίτικο» και τονίζει, αντιθέτως, την ανάγκη να προκύψει ένας δεύτερος πόλος «απέναντι σε όλο το λαϊκιστικό σύστημα».

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν φιλοδοξεί να έχει κάποιον οργανικό ρόλο, ωστόσο επισημαίνει πως θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο «γνωστοί κομματικοί πόλοι» δεν είναι παρά οι «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» ενώ επισημαίνει πως ο λαϊκισμός «διατρέχει οριζόντια όλα τα κόμματα».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει πως «το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι πως η χώρα μπήκε σε περίοδο αδιεξόδου. Στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστεί η λαϊκιστική δεξιά με τον αριστερό ιδεοληπτικό λαϊκισμό.

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας το διακεκριμένο πολιτικό στέλεχος εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εξωτερική βοήθεια λέγοντας χαρακτηριστικά πως: Η Ελλάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη να βγει οργανικά παρά μόνο τεχνητά στις αγορές. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να αποκτήσει σταθερά δημοσιονομικά πεδία.»

«Πολιτικό σκάνδαλο» η απομάκρυνση Τσαυτάρη

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παπαδόπουλος εκφράζει την άποψη ότι ο ανασχηματισμός επαναφέρει την κυβέρνηση «σε καθεστώς χαμηλής πολιτικής διαχείρισης» , χαρακτηρίζοντας «πολιτικό σκάνδαλο» την απομάκρυνση του Αθανασίου Τσαυτάρη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής ηθικής και γίνεται ύβρις είναι η απομάκρυνση ίσως του καλύτερου μεταπολεμικού υπουργού Γεωργίας, Αθανασίου Τσαυτάρη. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος, πέραν των άλλων, τίμησε την Ελλάδα και αναγνωρίστηκε διεθνώς για την καθοριστική συμβολή του στη συγκρότηση της νέας ΚΑΠ, όπως επίσης και για τη συμβολή του στην προετοιμασία για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης της συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

»Προσωπικά δεν τον γνωρίζω και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου. Ωστόσο, όταν απομακρύνονται χωρίς κριτήριο τέτοιοι άνθρωποι απλώς για να χωρέσουν στην κυβέρνηση κάποιοι άλλοι, τότε δεν μπορείς παρά να φοβάσαι για τη μελλοντική πορεία της χώρας. Η περίπτωση της απομάκρυνσης Τσαυτάρη είναι το χειρότερο πολιτικό σκάνδαλο του ανασχηματισμού αυτού.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.