Ειδησεογραφικό site

Ν. Κωνσταντόπουλος: Κατέθεσε για «σκηνοθετημένη προεδρολογία» και «αντιδημοκρατικές σκοπιμότητες»

51

Τα όσα είχε υποστηρίξει  και δημοσίως για «σκηνοθετημένη προεδρολογία» και για «αντιδημοκρατικές σκοπιμότητες αποφυγής των εκλογών» επανέλαβε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας  που ο κ. Παναγιωτόπουλος διενεργεί με αφορμή δημοσίευμα αλλά και καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών ώστε να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η χώρα να μην οδηγηθεί σε εκλογές.

Κατά πληροφορίες στην κατάθεσή του κ. Κωνσταντόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση με τις επικοινωνιακές πρακτικές που ακολουθεί για την εξεύρεση των βουλευτών άνοιξε το δρόμο του παρασκηνίου για με παροχές – όπως φέρεται να είπε –και ανταλλάγματα.

Ακόμη ο ίδιος κάλεσε τη κυβέρνηση να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε όταν έλεγε ότι «είναι δεδομένοι οι 180 βουλευτές».

Σε  δήλωσή του μάλιστα μετά το τέλος της κατάθεσής του στον εισαγγελέα ο κ.Κωνσταντόπουλος ανέφερε πως «αντί να στηρίζεται η δημοκρατική αρχή της διαφάνειας, αίρεται το αξιόποινο και μάλιστα αναδρομικά σε υποθέσεις όπως η Siemens, η λίστα Λαγκάρντ, κ.ά.». Όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές ασκήσεις που αποτελούν θεσμική υποκρισία».

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε όμως σήμερα και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επίσης κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας. Ο κ. Πανούσης δεν έκανε δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση.
Τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα αναμένεται να καταθέσει ο  πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα  κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Αιμίλιος Λιάτσος, διευθυντής της εφημερίδας, Contra News, που δημοσίευσε τις επίμαχες καταγγελίες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης,  ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.