Ειδησεογραφικό site

Οι παραγωγικές δυνάμεις επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ

272

Το ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της κρίσης, πήρε δύσκολες αποφάσεις. Έκανε επιλογές, οι οποίες είχαν σίγουρα μεγάλο πολιτικό κόστος. Ωστόσο, όπως  αποδείχτηκε ήταν μονόδρομος, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα «στα βράχια». 

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ψεύτικες ελπίδες, για «δήθεν εναλλακτικούς δρόμους», δίχασαν τον ελληνικό λαό, αντί να εργαστούν σε μια συντονισμένη  εθνική προσπάθεια, όπως έγινε σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης, με παρόμοια προβλήματα.

Η μικροκομματική αυτή τακτική, στοίχισε στη χώρα μια παρατεταμένη κρίση αλλά και επιπλέον χρέος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ τις περιόδους, που κυβέρνησε τη χώρα – παρά τα όποια λάθη – δημιούργησε μια άλλη Ελλάδα.

Μια Ελλάδα με ισχυρό κοινωνικό κράτος. Δημιούργησε τη μεσαία τάξη, που την έκανε πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με ίσες ευκαιρίες για όλους, στην υγεία, την παιδεία και την επιχειρηματικότητα. 

Έφτιαξε δομές (νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.α.), έκανε την Ελλάδα, χώρα των μεγάλων έργων και θεσμοθέτησε ανεξάρτητες αρχές όπως το «ΑΣΕΠ» και δημιούργησε προγράμματα,  όπως το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ενέργειες που στόχο είχαν να προάγουν αξίες, όπως τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, στο πλαίσιο λειτουργίας ενός ευνομούμενου κράτους.

Μια νέα σελίδα στην ιστορία της παράταξης μόλις γύρισε. Μια νέα προσπάθεια που – όπως φαίνεται – έχουν αγκαλιάσει χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες.

Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή των 270.000 μελών και φίλων της παράταξης, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας και την εκλογή του νέου μας Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ακολούθησε η δυναμική συμμετοχή των 180.000 μελών για την ανάδειξη των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων, την εκλογή συνέδρων αλλά και επιλογή του ονόματος της παράταξης,  με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και του ήλιου να είναι η επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Στο συνέδριο, εντυπωσιακή ήταν επίσης η συμμετοχή από όλες τις γενιές της παράταξης και η δυναμική παρουσία όλων των παραγωγικών δυνάμεων. Συμμετείχαν στελέχη της Αυτοδιοίκησης, από τα Επιμελητήρια της χώρας, Ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες κ.α.

Κατά την συγκρότηση των νομαρχιακών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, αναδείχτηκαν νέα άτομα, νέο πολιτικό προσωπικό με όρεξη και όραμα. Μία ακόμη ελπιδοφόρα έκβαση για την παράταξη.

Τίποτα όμως δεν έγινε τυχαία. Ο νέος Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε χώρο σε όλες τις παραγωγικές και προοδευτικές δυνάμεις.

Όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική, που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, στους φορείς, Επιμελητήρια, Αυτοδιοίκηση, Σωματεία, καθώς και στους διάφορους εργασιακούς χώρους. Ωστόσο ποτέ η δυναμική αυτή και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αναδεικνυόταν πάντοτε πρώτο ή δεύτερο, στους χώρους αυτούς, δεν μετατράπηκε σε ψήφους στην εθνική κάλπη. Όλα αυτά τα στελέχη, που δημιουργούν τη δυναμική αυτή, στους χώρους αυτούς, «έχουν καταγωγή» από τη δημοκρατική παράταξη.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, που ο νέος Πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει βήμα σε όλα αυτά τα στελέχη, που βρίσκονται στην αγορά και συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, οικονομολόγους, μηχανικούς αγρότες, επιχειρηματίες κ.α.

Με αυτούς τους ανθρώπους και με μία νέα αντίληψη και κουλτούρα για την πολιτική, η παράταξή μας καταρτίζει ένα σύγχρονο, σοσιαλδημοκρατικό, προοδευτικό πρόγραμμα, για όλους τους τομείς, το οποίο «απαντάει»  στα προβλήματα της εποχής και δίνει όραμα για το μέλλον. Ένα πρόγραμμα, το οποίο δίνει έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη δημιουργία πλούτου με ταυτόχρονη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και εξασφαλίζει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.

Ένα πρόγραμμα, το οποίο θα ενισχύσει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και παράλληλα θα εξασφαλίσει καλύτερες αποδοχές για τους εργαζόμενους, με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, γεγονός που θα τους κάνει περισσότερο αποδοτικούς και αποτελεσματικούς στην εργασία τους.

Ένα πρόγραμμα, με βασικούς προσανατολισμούς του, να είναι ο αγροδιατροφικός τομέας και ο τουρισμός, καθώς και η διασύνδεση αυτών, καθώς αυτοί οι δύο κλάδοι αποτελούν τους κύριους πυλώνες της οικονομίας της χώρας μας.

Ένα πρόγραμμα εστιασμένο σε επενδύσεις τόσο στην έρευνα και την καινοτομία, όσο και τη μεταποίηση με την παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά λοιπόν και τη συγκρότηση όλων των οργάνων της παράταξης (πολιτικό συμβούλιο, κεντρική επιτροπή, νομαρχιακές οργανώσεις, δημοτικές οργανώσεις), όλοι μαζί, μπορούμε πλέον να βγούμε μπροστά στην κοινωνία. Σήμερα, ως μια δυναμική αντιπολίτευση, με προγραμματικό λόγο και συγκεκριμένες προτάσεις, απέναντι στα λάθη και τις αστοχίες της κυβέρνησης της ΝΔ και αύριο με μια σοσιαλδημοκρατική πρόταση, ώστε το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει ξανά τη χώρα.

Σταύρος Τζεδάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου 

Μέλος Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Τα σχόλια είναι κλειστά.