Ειδησεογραφικό site

Πομπέο: Δεν θα αφήσουμε την Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις

44

Το σημαντικό Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ), υπέγραφη στο υπουργείο Εξωτερικών το μεσημέρι του Σαββάτου (05.10.2019), μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Μάικ Πομπέο, ωστόσο η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα αποτέλεσε την… ιδανική αφορμή για την ελληνική κυβέρνηση να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα στην Τουρκία.
Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ζήτησαν από τον Πομπέο την συμβολή των ΗΠΑ, προκειμένου να μπει «φρένο» στην τουρκική προκλητικότητα. Αν και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν σχολίασε όσα του είπε ο κ. Μητσοτάκης για την Τουρκία, μπροστά στις κάμερες, στην συνέχεια… αναγκάστηκε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, ενώπιον του Νίκου Δένδια και των δημοσιογράφων.

«Υπάρχουν κάποια όρια, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον οποιονδήποτε, την Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις», ανέφερε ο Μάικ Πομπέο ερωτηθείς σχετικά με τις δραστηριότητες της γείτονος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του.

Λίγες ώρες μετά το τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση τους. Όπως έγραψε στο Twitter: «Είχα μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Πομπέο. Είναι κοινός στόχος των χωρών μας να διασφαλίσουμε την σταθερότητα στην περιοχή. Συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων, αλλά και της οικονομικής συνεργασίας μας σε τομείς όπως η ενέργεια και οι μεταρρυθμίσεις για την προώθηση της ευημερίας»

Τα σχόλια είναι κλειστά.