Ειδησεογραφικό site

Το ΚΙΝΑΛ κατά ΝΔ για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων

89

Μετά την ανακοίνωση των προσώπων που θα αναλάβουν τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων, το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει μεταξύ άλλων πως δεν υπήρξε αξιοκρατία στα κριτήρια επιλογής των προσώπων για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του κ. Τσουβάλα στην Δημόσια Τάξη, κάτι που σχολίασε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ
«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επέστρεψε σήμερα πανηγυρικά στο παρελθόν της, διορίζοντας με κομματικά κριτήρια Γενικούς Γραμματείς στα Υπουργεία. Οι διακηρύξεις περί αξιοκρατίας και περί διαφάνειας, πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων. Αντί να αντιμετωπίσει τις καταστρατηγήσεις του Ν. 4369/2016 (που προβλέπει επιλογή των Γραμματέων με δημόσιες προκηρύξεις και κριτήρια) από τον Σύριζα με τις γνωστές φωτογραφικές διατάξεις, η Ν.Δ. προτιμά τον καθολικό διορισμό χωρίς προσχήματα.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην θέση του για επιλογή Γενικών Γραμματέων με δημόσια προκήρυξη και διαφάνεια, ως μεγάλο βήμα αποκομματικοποίησης του Κράτους.

Υ.Γ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η τοποθέτηση ως Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης του κ. Τσουβάλα, ο οποίος καθαιρέθηκε από Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ από τον κ. Τσίπρα, επειδή του αποδόθηκαν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι»

Τα σχόλια είναι κλειστά.