Ειδησεογραφικό site

SAVE THE DAY: Ένας μαραθώνιος αγάπης και ανθρωπιάς για παιδιά με καρκίνο

3.290

Της Έλλης Ιωακείμογλου

Για τον μικρό Χριστόφορο και τα άλλα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο ήταν όλοι εκεί!!!

Ένας μαραθώνιος αγάπης και ανθρωπιάς εκτυλίχθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 11 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα στο Κλειστό του Γαλατσίου, όπου χιλιάδες κόσμου ήρθαν για να τιμήσουν τον μικρό Χριστόφορο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή δίνοντας μάχη με τον καρκίνο, αλλά και για να ενισχύσουν δεκάδες μικρούς ήρωες που δίνουν τον δικό τους αγώνα ζωής.

Ψυχή αυτής της πρωτοβουλίας ο Παναγιώτης Μήλας, ο οποίος διοργάνωσε το event, το οποίο έτυχε θερμότατης ανταπόκρισης από μικρούς και μεγάλους. Στόχος η οικονομική ενίσχυση της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που στηρίζει παιδιά που πάσχουν από βαριές ασθένειες και τις οικογένειές τους.

Από το πρωί η προσέλευση ήταν τεράστια. Μικρά παιδιά, έφηβοι, γονείς, αλλά και ηλικιωμένοι προσέρχονταν στο χώρο και άφηναν στον «κουμπαρά αγάπης» της ΜΕΡΙΜΝΑΣ το χαρτζιλίκι τους, το υστέρημά τους, ό,τι είχε ο καθένας. Πλήθος καλλιτεχνών, χορευτικοί σύλλογοι, αλλά και μοτοσυκλετιστές συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην πρωτοβουλία, φωτογραφίζονταν με μικρούς και μεγάλους, μετατρέποντας το event σε μία συμβολική γιορτή χαράς, δύναμης και ανθρωπιάς. Το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης ξεκίνησε υπό τους ήχους του DJ Πάνου Γεροντάκη , συνεχίστηκε με συναυλία στην οποία συμμετείχαν 24 καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Tus, οι Vegas, η Βανέσσα Αδαμοπούλου, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και ο Τριαντάφυλλος.

«Ήταν μια τεράστια ανταμοιβή για μένα το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής ήταν νέοι, η «νεολαία μου» όπως λέω εγώ. Αυτούς θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε, να τους κάνουμε καλύτερους ανθρώπους από εμάς και το πετύχαμε » σημείωσε στο ΚΑΡΦΙ ο εμπνευστής του «SAVE THE DAY» Παναγιώτης Μήλας, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες, τους καλλιτέχνες και τους δύο ανθρώπους που τον βοήθησαν στη διοργάνωση, τον Χρήστο Τούση (Tus) και τον motovlogger Rocket Dust.

«Ήρθαν παιδιά 10-12 ετών και συνεισέφεραν το χαρτζιλίκι τους μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο, γνωρίζοντας για ποιο λόγο προσφέρουν το 1 ή τα 2 ευρώ. Ήταν εξαιρετικά συγκινητική η ανταπόκριση» δήλωσε στο ΚΑΡΦΙ η διευθύντρια του «ΜΕΡΙΜΝΑ» Κάλλια Αρμαγανίδου.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Γαλατσίου για σκοπούς κοινωνικής προσφοράς και εκδηλώσεις με ιερό σκοπό, όπως το SAVE THE DAY» σημείωσε ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το ποσό που συγκεντρώθηκε μ’ αυτήν την αυθόρμητη όσο και σπουδαία συμβολή μικρών και μεγάλων ξεπέρασε τα 4.500 ευρώ.

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.