Ειδησεογραφικό site

Ο Μητσοτάκης ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση: Η «μαύρη λίστα» με τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ

173

Ασκήσατε πολιτική εναντίον όλων, αυτό είναι το αποτέλεσμα της φορομπηχτικής σας πολιτικής, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη «μαύρη λίστα» των φόρων που επιβλήθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε στη Βουλή στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την κατάργηση της προηγούμενης νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης για την περικοπή των συντάξεων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, επιβλήθηκαν 29 νέοι φόροι ΣΥΡΙΖΑ: «Αύξηση ΦΠΑ, μετάθεση προϊόντων στον αυξημένο συντελεστή, κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, κατάργηση φοροαπαλλαγών, κατάργηση έκπτωσης φόρου για μισθωτή εργασία, αύξηση συντελεστών για εισόδημα από τα ενοίκια, αύξηση προκαταβολής φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αύξηση συντελεστή πολυτελούς διαβίωσης, επιβολή φόρου στην συνδρομητική τηλεόραση, στη σταθερή τηλεφωνία και στο διαδίκτυο, αύξηση φόρου στην αμόλυβδη βενζίνη και στο ντίζελ κίνησης, επιβολή φόρου στο κρασί και στον καφέ», είναι μερικοί από τους φόρους αυτούς.

Ο κ.Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι μία πολιτική εναντίον όλων, είναι ο απολογισμός της φορομπηχτητικής σας πολιτικής. «Εμείς θέλουμε λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις, εσείς φορολογείτε τους πολλούς για να τους κρατάτε μετά ομήρους με την πολιτική των επιδομάτων. Οι φόροι αποδεικνύουν από πού προέρχονται τα λίγα αντίδωρα που μοιράζετε σήμερα. Είναι τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί στο πολλαπλάσιο από τη μία τσέπη για να μοιράζετε ψίχουλα στην άλλη… Ο κίνδυνος να μην μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές με λογικά επιτόκια και να προσφύγουμε ικέτες στην ΕΕ δεν έχει παρέλθει. Και δεν θα παρέλθει όσο δεν έχει η χώρα ανακτήσει την αξιοπιστία της. Εσείς κ. Τσίπρα είσαστε αυτός που δεν επέτρεψε στην χώρα να ολοκληρώσει το δεύτερο μνημόνιο, υπογράψατε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και βάλατε στην χώρα σε έναν άτυπο τέταρτο μνημόνιο».

Δείτε εδώ τον αναλυτικό πίνακα με τους φόρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

Τα σχόλια είναι κλειστά.