Ειδησεογραφικό site

Αγωγή κακοδικίας Ράϊκου και συζύγου: Να μην παγώσει η έρευνα για Novartis προτείνει η εισαγγελέας

3.016

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν μεροληψία των εισαγγελέων Διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση της Novartis. Αυτή τη θέση εκφράζει με πρότασή της η εισαγγελέας Εφετών κυρία Ουρανία Σταθέα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που της έθεσε η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράϊκου και ο σύζυγος της γιατρός στο επάγγελμα Λάζαρος Καρνέσης.

Ως εκ τούτου η κυρία Σταθέα προτείνει να μην παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για την Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο της κυρίας Ράϊκου, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς και ο σύζυγός της.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς και ο κ. Καρνέσης έχουν προσφύγει με αγωγή τους στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας σε βάρος της νυν εισαγγελέως Διαφθοράς  κυρίας Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρών της εισαγγελέων κ.κ. Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη.

Με την αγωγή τους η κυρία Ράϊκου και ο σύζυγος της εγκαλούν τους εισαγγελείς Διαφθοράς ως υπευθύνους για τις διαρροές περί εμπλοκής του κ. Καρνέση στην υπόθεση της Novartis, και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας.

Η πρώην εισαγγελέας και ο κ. Καρνέσης με την αγωγή τους κάνουν λόγο για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης και αξιώνουν συνολική αποζημίωση από τους τρεις εισαγγελείς ύψους 300.000 ευρώ.

Τώρα, η κυρία Σταθέα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου ΣτΕ που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία στη στάση των νυν εισαγγελέων Διαφθοράς.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Σταθέα επισημαίνει πως δεν έχουν ευθύνη για τη διαρροή των στοιχείων που αφορούν στον κ. Καρνέση, η κυρία Τουλουπάκη και οι επίκουροί της.

Επιπλέον, η εισαγγελέας Εφετών φέρεται να αναφέρει πως η έρευνα για την υπόθεση Novartis πρέπει να συνεχιστεί τάχιστα και να μην «παγώσει» ούτε για μία στιγμή και αυτό, όπως σημειώνει είναι προς το συμφέρον της Πολιτείας και της κοινωνίας.

Την τελική πάντως απόφαση επί του θέματος θα λάβει το συμβούλιο  Εφετών της Αθήνας, το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.