Ειδησεογραφικό site

Σάββας Ξηρός: Ζήτησα συγγνώμη – Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί!

3.043

«Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω», ξεκαθάρισε  – «Άμα είναι τόσο ετοιμόρροπο το σύστημα που φοβάται έναν ανάπηρο, τι να πω», σχολίασε – «Έχω ζητήσει συγγνώμη από το 2013,  πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί», ανέφερε

Στην αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει, μετά από δεκαεπτά χρόνια στη φυλακή, για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη και στις αντιδράσεις που αυτή έχει προκαλέσει, μίλησε σε μια σπάνια συνέντευξή του ο Σάββας Ξηρός στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σχετικά με το ενδεχόμενο της αποφυλάκισής του, ο Σάββας Ξηρός, είπε «προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό».

Όπως ανέφερε ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη, έχει ζητήσει συγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του. «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη».

Ο Σάββας Ξηρός, όπως λέει δεν είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα γίνει δεκτή η αίτησή του.

«Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα», ανέφερε.

«Αν μου πουν να  βγώ με βραχιολάκι, δεν θα βγω», ξεκαθάρισε ο Σάββας Ξηρός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.