Ειδησεογραφικό site

Πρώτο θέμα στα Σκοπιανά ΜΜΕ η παραίτηση Κοτζιά – «Η Ελλάδα ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές»

3.019

Παρά τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να καθησυχάσει τους γείτονες και να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, η εικόνα στα σκοπιανά ΜΜΕ δε φαίνεται καθόλου ήρεμη

Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε χαμό και στα Σκόπια, με τα περισσότερα ΜΜΕ να το «παίζουν» πρώτο θέμα.

Με τις κοινοβουλευτικές διεργασίες για την Συμφωνία των Πρεσπών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην γειτονική χώρα, η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας έχει προκαλέσει πανικό.

Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα να καθησυχάσει τους γείτονες και να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, η εικόνα στα σκοπιανά ΜΜΕ δε φαίνεται καθόλου ήρεμη.

mia.mk

προτο_01

Πιο συγκεκριμένα, «Ο Τσίπρας αποδέχθηκε την παραίτηση του Κοτζιά και αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών για «επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τίτλος της ιστοσελίδας, «mia.mk».

meta.mk

«Ο Τσίπρας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», τιτλοφορείται το ρεπορτάζ του «meta.mk».

TV 24

Το τηλεοπτικό δίκτυο TV 24, στην ηλεκτρονική έκδοσή του έχει μια φωτογραφία του Νίκου Κοτζιά και αναφέρει στον τίτλο: «Ο Κοτζιάς παραιτήθηκε, ο Τσίπρας αποδέχτηκε την παραίτηση».

Το άρθρο κινείται αποκλειστικά σε επίπεδο… ρεπορτάζ, επικαλούμενο ελληνικές πηγές και τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του τα τελευταία 3,5 χρόνια».

ALFA tv

Το πιο σκληρό σχόλιο πάντως έρχεται από τον τηλεοπτικό σταθμό «ALFA tv», ο οποίος κάνει λόγο για φθορά της ελληνικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, μέσα στο άρθρο τονίζει πως «η συμφωνία Πρεσπών καταστρέφεται από την ελληνική κυβέρνηση«! Επίσης αναφέρεται στο «εκρηκτικό» υπουργικό Συμβούλιο και εκτιμά πως μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν τις πρόωρες εκλογές!

TELMA

tv1

Το TELMA, από την πλευρά του, στέκεται στο ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών μετά την παραίτηση Κοτζιά.

«META»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το πρακτορείο «META» που αναφέρει πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών».

LOKALNO

Η «LOKALNO», με τη σειρά της, επικεντρώνεται στο ότι μετά την παραίτηση Κοτζιά, ο Αλέξης Τσίπρας που αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, θα οδηγήσει την Ελλάδα στις προσπάθειες επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.