Ειδησεογραφικό site

Σε ισχύ η δέσμευση λογαριασμών της Προμηθευτικής Τροφίμων

3.121

Απορρίφθηκε η αίτηση ανάκλησης κατά της προσωρινής διαταγής με την οποία δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία της Προμηθευτικής Τροφίμων μέχρι του ποσού του 1,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας του Ν. Αγαπηνού, η αίτηση ανάκλησης εκδικάσθηκε την Τετάρτη στον Πρόεδρο Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το δικαστήριο εξέδωσε νέα προσωρινή διαταγή με την οποία απέρριψε την αίτηση ανακλήσεως και διευκρίνισε ότι παραμένει η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας για το ίδιο ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η Ν. Αγαπηνός, η Προμηθευτική Τροφίμων ζητούσε με κύριο αίτημά της να ανακληθεί ολοσχερώς η ισχύουσα προσωρινή διαταγή και με επικουρικό αίτημά της να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό της ALPHA BANK, τον οποίο μάλιστα πίστωσε η Μασούτης ΑΕ στις 19/09/2018 με το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Και τα δύο αυτά αιτήματα απορρίφθηκαν καθ’ ολοκληρίαν και εξακολουθεί η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της Προμηθευτικής Τροφίμων για το ποσό των 1,9 εκατ. ευρώ, σημειώνει η δικηγορική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η σχετική προσφυγή στο δικαστήριο δύο εταιρειών για απαιτήσεις ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ κατά της Προμηθευτικής Κρεάτων ΑΕ, η οποία ήταν η εταιρεία που διαχειριζόταν τα κρεοπωλεία στα super market ιδιοκτησίας της Προμηθευτικής Τροφίμων ΑΕ που έχει περάσει πλέον στον έλεγχο του ομίλου ΜΑΣΟΥΤΗ.

Δικάσιμος για την κύρια δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε η 17/10/2018.

Τα σχόλια είναι κλειστά.