Ειδησεογραφικό site

Παραδοχή Κοντονή: Θετικό για τον Κουφοντίνα η μεταγωγή του σε αγροτική φυλακή

3.096

«Οι κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγεί τη 17Ν είχαν ακουστεί και για τον Ανδρέα Παπανδρέου», λέει σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης

Στις μεταγωγές Ξηρού και Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού σε επαρχιακές φυλακές, λέγοντας ότι είναι θετικό για εκείνους, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Για μια ακόμη φορά ο Σταύρος Κοντονής υπεραμύνθηκε των αποφάσεων για μεταγωγή των δυο κρατουμένων σε αγροτικές φυλακές και επανέλαβε πως αυτές εντάσσονται στο σχέδιο του υπουργείου που έχει εξαγγελθεί από τον Μάιο ώστε σταδιακά οι φυλακές Κορυδαλλού να καταστούν φυλακές υποδίκων.

«Είναι αδιανόητο να συνευρίσκονται υπόδικοι και κατάδικοι σε έναν χώρο φυλακής για σοβαρά αδικήματα και επίσης είναι απαράδεκτο να έχουμε μεταγωγές υποδίκων από επαρχιακά καταστήματα κράτησης που έχουν τις δίκες τους στην Αθήνα. Όλο αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία, έξοδα αλλά και απασχόληση προσωπικού» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο υπουργός τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να λέγεται ότι μεταφέρθηκε ο συγκεκριμένος κρατούμενος ή και άλλοι σε αγροτικές φυλακές όταν ήδη υπάρχουν ισοβίτες εδώ και δεκαετίες σε αγροτικές φυλακές. Θεωρώ ότι είναι θετικό για τους κρατούμενος και ιδίως για όσους έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής τους να πηγαίνουν σε αγροτικές φυλακές γιατί η απασχόληση είναι προς όφελος των κρατουμένων».

«Ακούμε επιχειρήματα και αιτιάσεις, τις οποίες είχαμε ακούσει κατά το παρελθόν εις βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου ότι δήθεν καθοδηγεί την τρομοκρατία, τη 17Ν κλπ», ανέφερε σε άλλο σημείο ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, επιτέθηκε εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως η πολιτική της Ν «έχει πάρει ένα ακροδεξιό κατήφορο» και πως «ο στόχος είναι μικροπολιτικός όπως πάντοτε».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε αιχμές κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter είχαν αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έπρεπε να δώσει συγχαρητήρια στη Βούλα Παπαχρήστου.

«Πολύ σωστά έπραξε ο Πρωθυπουργός και αυτές οι αντιδράσεις με εξέπληξαν δυσάρεστα. Η Αριστερά πάντα με τη δύναμη των ιδεών της και με την εμπιστοσύνη στις ιδέες της δεν χάρισε ποτέ κανένα νέο άνθρωπο στους νεοναζί και στους φασίστες» ανέφερε ο κ Κοντονής και προσέθεσε: «Η Αριστερά είναι και προς τιμήν μας παραμένει η πολιτική παράταξη που δίνει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία επανεξέτασης των όσων έχουν πράξει ή πολύ περισσότερο έχουν πει διάφοροι συμπολίτες μας, και γι’ αυτό το λόγο έχουμε δεχτεί ανηλεείς επιθέσεις την τελευταία περίοδο από σύγχρονους ιεροεξεταστές, κήνσορες και Ιαβέρηδες».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Σταύρου Κοντονή

konnn1
konnn2
konnn3

Τα σχόλια είναι κλειστά.