Ειδησεογραφικό site

Κάντε την αξιολόγηση, αλλά χωρίς εμένα

36

Του Γιάννη Μιχαήλ

Ο Θεμιστοκλής (Θέμης το χαϊδευτικό) Μπαλασόπουλος, είναι από τα πλέον προβεβλημένα συνδικαλιστικά στελέχη, διότι εκτός του ότι είναι ηγέτης μιας μεγάλης ομοσπονδίας (της ΠΟΕ-ΟΤΑ), στην οποία ανήκουν χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει εμφανιστεί σε άπειρες τηλεοπτικές εκπομπές, προασπίζοντας με θέρμη  και μαχητικότητα τα συμφέροντα των συναδέλφων του.

Πολλές φορές, βέβαια, η άκαμπτη στάση του, μπορεί να χαϊδέψει τα ώτα των εργαζομένων, όμως τα επιχειρήματα του, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την απλή λογική και το κοινό αίσθημα, επειδή είναι βγαλμένα από συνδικαλιστικές συμπεριφορές και νοοτροπίες, οι οποίες επωάσθηκαν τη δεκαετία του ’80 και συνέβαλαν (με τον τρόπο τους) πρώτα στην ηθική και μετά στην οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Ο Θέμης, ο οποίος από τα εργασιακά του… γενοφάσκια, είναι συνδικαλιστής, προσελήφθη στο Δήμο Γλυφάδας, τα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και έκτοτε ασχολείται με την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου του, πρώτα σε τοπικό και μετά (λόγω της ευδόκιμης δράσης του) σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ του κέντρου της… Γλυφάδας, γνωρίζουν πολύ καλά τη συμπαθή φυσιογνωμία του αρχισυνδικαλιστή. Ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστεί πάλι στην πολιτική αρένα, αφού ύψωσε πάλι την παντιέρα της άρνησης για την αξιολόγηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο αψίκορος Θέμης, υπερέβη, όμως, για μια ακόμη φορά τα συνδικαλιστικά εσκαμμένα, αφού παρακολουθώντας στη Βουλή, τη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, φέρεται να αντέδρασε σκληρά στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη, για το θέμα της αξιολόγησης, προειδοποιώντας πως «θα ζήσουμε μέρες του 1992, όταν ένας άλλος υπουργός θέλησε να ιδιωτικοποιήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες». Η επίκληση και μόνον των απαράδεκτων εκείνων σκηνών, φανερώνει ότι οι νοσηρές αντιλήψεις και δοξασίες κυριαρχούν ακόμα και σήμερα στο μυαλό συνδικαλιστών και χιλιάδων εργαζομένων που βρίσκονται υπό τη σκέπη τους.

Είναι θλιβερό, αλλά ταυτόχρονα και τραγικό. Ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα κανονικό κράτος της Ε.Ε. αφού μια μεγάλη μερίδα των πολιτών, αρνείται ακόμα και τα αυτονόητα.

Πρεσβεύουν λοιπόν την άποψη: Αξιολογείστε τους άλλους και όχι εμένα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.