Ειδησεογραφικό site

Οι καταγγελίες Λαγκάρντ, ο Τσίπρας και το… αυτονόητο!

55

Του Παντελή Ξανθίδη

Ως… κεραυνός εν αιθρία, προέκυψε το ενδιαφέρον της πολιτείας για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ, ότι κάποιοι από Ελλάδα απείλησαν τη ζωή της, όταν έκανε αναφορά περί φορολόγησης του μεγάλου πλούτου. Και… ευτυχώς που βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για να καταγγείλει ότι έχουν απειλήσει τη ζωή του. Έτσι, σταμάτησε εν τη ενάρξη του ένα άλλο ρεζιλίκι!
Έχουν περάσει αρκετές ημέρες που η Κριστίν Λαγκάρντ προέβη σε αυτή την καταγγελία και στην Ελλάδα ουδείς έδειξε να αντιδρά.
Αντίθετα όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ανάλογη καταγγελία από τη Θεσσαλονίκη τα επί της επικοινωνίας «αστροπελέκια» συμβούλεψαν την κυβέρνηση να αντιδράσει!
Όμως, πώς θα αντιδρούσε η πολιτεία, όταν π.χ. την Παρασκευή κάποιος… δικομανής Έλληνας πολίτης, μήνυε την Κριστίν Λαγκάρντ για ψευδείς καταγγελίες που εξέθεταν και συκοφαντούσαν την πατρίδα του; Τι αντιδράσεις θα υπήρχαν εδώ και στο εξωτερικό; Τελικά, ο… Αλέξης Τσίπρας στάθηκε «σωσίβιο» για το αυτονόητο, αλλά και την αξιοπρέπεια της χώρας!
Τι να γίνεται άραγε με την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ»;
Η πολλή «γαργάρα» βλάπτει και γίνεται περισσότερο… ανθυγιεινή, όταν ασχολούνται με την υπόθεση κάποια «παπαγαλάκια», που παίζουν και τον ρόλο του… επικοινωνιολόγου!
Ίσως, θα ήταν μια καλή ιδέα, σήμερα κιόλας, να δώσει εντολή ο κ. Αθανασίου, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα-εξπρές για ποιο λόγο καθυστερεί η ενεργοποίηση και δημοσιοποίηση της «Λίστας Λαγκάρντ»!
Στην περίπτωση που δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, ας έχουν υπ’ όψιν τους εκεί στο Μαξίμου, ότι αφ’ ενός θα ενισχύουν έμμεσα τις καταγγελίες Λαγκάρντ και αφ’ ετέρου θα ποτιστεί πιο… περιποιημένα ο «κήπος» του Τσίπρα!
Ας δούμε τι έχουμε να κάνουμε, διότι το διεθνές ρεζίλεμα δεν αφορά μόνον την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο, αλλά τον κάθε Έλληνα πολίτη. Ας μην το παραβλέπουμε…

Αναδημοσίευση από «Εδώ Αθήναι» (xanthidisathens.blogspot.com)

Τα σχόλια είναι κλειστά.