Ειδησεογραφικό site

Η μανία με τα σορτσάκια: Ας μείνει και κάτι στη φαντασία!

171

Της Κατερίνας Ιορδανίδη

Ας κάνουμε ένα υποτιθέμενο γκάλοπ: Τι έμεινε ανεξίτηλο στην μνήμη σας το φετινό καλοκαίρι; Οι παραλίες, τα νησιά, η πανσέληνος του Αυγούστου, τα ποτά και τα ξενύχτια; Ναι, όλα αυτά αλλά και τα καυτά σορτσάκια που φορούσαν όλες παντού και πάντα!

Μάλιστα… Τα ρούχα ως γνωστόν εκφράζουν την ψυχολογία μας, την προσωπικότητά μας και δίνουν την πρώτη εντύπωση. Επίσης μπορούν να γίνουν μέσο ερωτικής επικοινωνίας!  Το φετινό καλοκαίρι στις πασαρέλες κυριαρχούσε μια… λιτότητα. Όπως ήταν φυσικό έγινε μόδα η οποία έχει τις ρίζες της στην δεκαετία του ’70.

Ο λόγος, λοιπόν, για τα πολύ αποκαλυπτικά σορτσάκια που φορέθηκαν από γυναίκες όλων των ηλικιών και σωματότυπων (όχι απαραίτητα καλό!).

Γιατί όμως τόση μανία με τα συγκεκριμένα σορτσάκια; Μήπως φταίει η χαμηλή αυτοπεποίθηση των γυναικών στις μέρες μας; Μήπως επειδή οι άντρες δεν είναι πια κυνηγοί με αποτέλεσμα οι γυναίκες να κάνουν ό,τι μπορούν για να τους προσεγγίσουν;  Ή μήπως υπάρχει υποβόσκων ανταγωνισμός μεταξύ γυναικών; Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο ερώτημα μπορεί να απαντηθεί εύκολα με ένα απλό «ναι, υπάρχει!».

Κάποτε είχα διαβάσει πως οι γυναίκες ντύνονται πρώτα για τις άλλες γυναίκες, ύστερα για τους άντρες και τέλος για τον εαυτό τους!

ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Η μόδα του καυτού σόρτς σίγουρα δεν υιοθετήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, θα την δούμε ξανά και ξανά εφόσον οι μόδες επαναλαμβάνονται αλλά για τα συγκεκριμένα σορτσάκια μάλλον υπάρχουν και άλλοι λόγοι…

Τα οπίσθια, όπως και να το κάνουμε, είναι μέσα στα πρώτα πράγματα που κοιτάει ένας άνδρας σε μια γυναίκα. Είναι φυσικό πως όταν θα ελέγξει οπτικά την… πίσω όψη μιας γυναίκας  θα το… χαρεί (και καλά θα κάνει!).

Αλλά αν όλες μας κυκλοφορούμε μισόγυμνες καταντάει κουραστικό και ως γνωστόν «το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς». Κάποιοι βέβαια το βρίσκουν σέξι και ελκυστικό, άλλοι όμως συνηθισμένο, ακαλαίσθητο, κοινότυπο και πολύ τραβηγμένο. Θεωρούν πως η κοπέλα που προβάλλει μόνο  τα «κάλλη της» δεν έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει ή νομίζει η ίδια πως δεν διαθέτει κάτι άλλο (χαμηλή αυτοεκτίμηση κλπ) και έτσι χαρακτηρίζεται αναλόγως,  γιατί τα ρούχα εκφράζουν, αν μη τι άλλο, το πώς θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι έστω και υποσυνείδητα.

Ο τρόπος προσέγγισης των αρσενικών από τα θηλυκά δεν χρειάζεται να είναι τόσο εύκολος, γιατί το να τα βγάζεις όλα έξω όπου σταθείς και όπου βρεθείς είναι πανεύκολο! Άρα και το θηλυκό μοιάζει διαθέσιμο ακόμα και αν δεν είναι, γιατί τα ράσα δεν κάνουν τον παπά! (κι άλλη παροιμία με παπά!). Κάποιες φορές συμβαίνει να προβάλλουμε μέσω της εμφάνισής μας αυτό που θα θέλαμε να είμαστε και όχι αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα.

Το χειρότερο είναι πως φαινόμαστε όλες ίδιες, κανένα προσωπικό στιλ, καταπίνουμε αμάσητη τη μόδα, ακόμα κι αν δεν μας ταιριάζει, ακόμα και αν δεν είναι του χαρακτήρα μας, μόνο και μόνο για να τραβήξουμε τα βλέμματα κάποιων, που δεν θα μας θυμούνται αύριο γιατί δεν κάνουμε τη διαφορά!  Δεν λέω, ωραία τα σορτσάκια αλλά ας αφήσουμε και κάτι στη φαντασία!

Μα και αυτοί οι άντρες πώς να είναι κυνηγοί; Εφόσον είναι όλα έτοιμα, στο πιάτο δωσμένα! Ακόμα κι αν δεν φάνε, θα χορτάσει το μάτι τους σίγουρα!

Τα σχόλια είναι κλειστά.