Ειδησεογραφικό site

Προκαταρκτική έρευνα για τις απειλές σε βάρος της Λαγκάρντ

33

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, σχετικά με τις δηλώσεις της Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Financial Times, σύμφωνα με τις οποίες δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Η κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα ηλεκτρονικού Τύπου, που αναφέρονται στις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ με την παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ελληνικούς ποινικούς νόμους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθούν και ανάλογες καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

Η παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη έχει ως εξής:

«Προς Τον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα ηλεκτρονικού Τύπου και παρακαλούμε, ενόψει του περιεχομένου των (δηλώσεις κας Κριστίν Λαγκάρντ, Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κ. Αλέξη Τσίπρα, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης), να αναθέσετε σε εισαγγελικό λειτουργό, από τους υπηρετούντες στην υπηρεσία της οποίας προΐστασθε, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, στα πλαίσια της οποίας να ενεργηθούν οι αναγκαίες και πρόσφορες ανακριτικές πράξεις, προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ελληνικούς ποινικούς νόμους, καθόσον αφορά τις δηλώσεις της προαναφερομένης Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.