Ειδησεογραφικό site

Πρεμιέρα με το δεξί και σπουδαία εμφάνιση: Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 και μπήκε στη θέση του… οδηγού (Βίντεο)

34

 Ιδανικότερο ξεκίνημα στο εφετινό Champions League δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου πέτυχαν τεράστια νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 και μπήκαν από νωρίς σε θέση… οδηγού για την πρόκριση στους «16». Ο Μαζουάκου στο 13′, ο Αφελάι στο 31′ και ο Μήτρογλου στο 73′ ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ για τους Ισπανούς σκόραραν οι Μάντζουκιτς (38′) και Γκριζμάν στο 86′.

Ο «νόμος του Καραϊσκάκη» επιβεβαιώθηκε γι’ άλλη μια φορά. Απέναντι στην ομάδα που λίγα 24ωρα νωρίτερα «άλωσε» του Μπερναμπέου, την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του τελευταίου Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ ώριμος, οι παίκτες του ήξεραν ακριβώς τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν την, για πολλούς, απίστευτη νίκη.

Με εξαιρετικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και ουσία στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός έκανε ίσως το ιδανικό πρώτο 45λεπτο στην πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με ηγέτη τον Τσόρι Ντομίνγκες, που έτρεξε και έβγαλε την πάσα στο δεύτερο γκολ που πέτυχε με το ιδανικό τελείωμα ο Αφελάι στο 31΄, το Μιλιβόγεβιτς ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, αλλά και όλη την αμυντική του γραμμή, ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να μπει προηγούμενος στ’ αποδυτήρια.

Σε τέτοια παιχνίδια και με αντιπάλους του επιπέδου της Ατλέτικο χρειάζεται και τύχη, που, τουλάχιστον, στα πρώτα 45 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» την είχαν ως «σύμμαχό» τους. Δύο σουτ και ισάριθμα γκολ για την πειραϊκή ομάδα, με το Μαζουάκου να ανοίγει το σκορ στο 13΄ με βολέ έξω από την περιοχή, απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» που είχαν την κατοχή της μπάλας και τις καλύτερες φάσεις, χωρίς, πάντως, να χάσουν την «κραυγαλέα» ευκαιρία.

Κατάφεραν, όμως, χάρις στην κλάση του Μάντζουκιτς να μειώσουν πριν από το κλείσιμο του ημιχρόνου και να πιστέψουν στην ανατροπή του σκηνικού στην επανάληψη.

Η Ατλέτικο είχε την καθολική υπεροχή στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, έφτανε με άνεση στην περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά οι παίκτες της ήταν αναπολεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη, ήταν εξαιρετικός ο τρόπος που αμυνόταν ο Ολυμπιακός, ενώ όταν χρειάστηκε ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του σε δύο σουτ του Γκριζμάν σε διάστημα τριών λεπτών πριν το 60΄. Στο 63΄ το σουτ του Αρντά έφυγε λίγο άουτ κι από το 65΄ και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγαίνουν και στην επίθεση, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των «ροχιμπλάνκος».

Η ώρα του Κώστα Μήτρογλου ήρθε στο 73΄. Από την προσπάθεια του Κασάμι, ο στράικερ του Ολυμπιακού έκανε άψογο κοντρόλ και γύρισμα με σουτ στην κίνηση έγραψε το 3-1. Δεν το έβαλαν κάτω οι Ισπανοί και μείωσαν με το Γκριζμάν στο 86΄, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Ντομίνγκες, Μανιάτης – Γκάμπι, Κόκε, Γκριζμάν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Αμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83′ Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57΄ Φουστέρ) , Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69 Εντινγκά), Μήτρογλου.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ. Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι (56΄ Γκριζμάν), Σουάρεθ (75΄ Νίγκεθ), Γκαρθία (66΄ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς.

Περιχαρής αλλά προσγειωμένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού,Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε με τις δηλώσεις του τη νοοτροπία που υπάρχει πλέον στην ομάδα. Μεγάλη χαρά για τη νίκη, αλλά λίγα λόγια, γιατί η συνέχεια πρέπει να είναι αντίστοιχη με το ξεκίνημα: «Σήμερα τα λόγια είναι περιττά. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Όλη η Ελλάδα είναι περήφανη». Ο ισχυρός άντρας των «ερυθρολεύκων» δε δίστασε να αλλάξει για δεύτερο καλοκαίρι όλη σχεδόν την ομάδα κατά τη μεταγραφική περίοδο, κρίνοντας -και πάντα σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του – ότι αυτό είναι απαραίτητο για να συνεχίσει ο σύλλογος να βρίσκεται στην κορυφή. Και κυρίως έδειξε με πράξεις ότι αυτός που κάνει το κουμάντο και θα πρέπει να ακούνε οι παίκτες είναι ο προπονητής.

Ο χθεσινός Ολυμπιακός είναι έργο Μίτσελ. Ο Ισπανός κατάφερε σε χρόνο-ρεκόρ να… συστήσει τους παίκτες του που βρίσκονται μαζί λίγες μόνο εβδομάδες και να τους κάνει ομάδα. Και τι ομάδα. «Καθρέφτη» της Ατλέτικο. Με περίσσιο πάθος και αποφασιστικότητα, πίεση, μαχητικότητα και θράσος. Μια ομάδα που δεν φοβήθηκε και βγήκε κατευθείαν μπροστά για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο Καραϊσκάκη. Μια ομάδα που μετά το 1-0 δεν στήθηκε να περιμένει τις επιθέσεις των Ισπανών, αλλά κυνήγησε το δεύτερο γκολ. Και το πέτυχε. Αυτή η ομάδα που δεν τα έχασε μετά το 2-1 και άντεξε την απίστευτη πίεση των ροχιμπλάνκος με σιγουριά και ελάχιστα λάθη. Με τους παίκτες να κλείνουν τους χώρους και να αλληλοκαλύπτονται με ιδανικό τρόπο. Αυτή η ομάδα κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ σε μια ομάδα που δέχεται γκολ μόνο με αίτηση και η προηγούμενη φορά που δέχτηκε 3 γκολ στην Ευρώπη ήταν πριν από τέσσερα χρόνια όταν έχασε και πάλι 3-2 από τον…Άρη (δεν μετράμε φυσικά τα τέσσερα γκολ από την Ρεάλ στον περσινό τελικό, καθώς μπήκαν στην παράταση).

Μίτσελ: «Παίξαμε σαν ομάδα και τρέξαμε την Ατλέτικο»

«Πιστεύουμε ότι κάναμε την Ατλέτικο να χάσει την άνεση που έχει στο παιχνίδι της. Εκείνη κυρίως κάνει τους αντιπάλους να χάνουν την άνεση των παιχνιδιών της. Πιστεύω πώς σήμερα παίξαμε σαν ομάδα, μια ομάδα ενωμένη που μοιάζει πολύ με αυτή του Σιμεόνε όταν φαινομενικά παίζει κόντρα σε ανώτερές της. Πήραμε ανάσες κάνοντας πολύ καλά τις μακρινές μπαλιές μας, αναγκάζοντας την Ατλέτικο να τρέξει. Όλοι οι παίκτες μας κατάλαβαν πολύ καλά το παιχνίδι, το τι έπρεπε να κάνουμε και το έκαναν πολύ καλά». Αυτά τόνισε μετά το παιχνίδι, πράγματα που ήδη ξέραμε ήδη γιατί είχε προαναγγείλει ότι θα τα κάνει πριν από το παιχνίδι. Αλλά αυτό είναι και το πλέον εντυπωσιακό: Αυτά που έλεγε έγιναν σε απόλυτο βαθμό εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου! Και χωρίς να μπορεί να αλλάξει τον ρου του αγώνα ο Σιμεόνε παρότι ήξερε ότι η «αλεπού» Μίτσελ θα τον αντιγράψει! Ο Μίτσελ που… πήρε και εκδίκηση για τη σαββατιάτικη ήττα της αγαπημένης του Ρεάλ από την Ατλέτικο στο Μπερναμπέου  και σίγουρα θα εισέβαλε στο μυαλό και τη συνείδηση αρκετών Μαδριλένων που αρχίζουν να τον φαντάζονται πλέον στην άκρη του πάγκου των μερένχες.

Από την πλευρά του ο Σιμεόνε παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί ήταν πολύ καλά δουλεμένος ειδικά στο πρώτο γκολ. Στο δεύτερο είχε συνοχή και στο τρίτο η κίνηση ήταν πολύ καλή. Όταν χάνεις κατά τη διάρκεια του ματς ψάχνεις τρόπο να δεις πώς θα αντιδράσεις. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στο μέλλον», ανέφερε ο προπονητής της ισπανικής ομάδας φανερά ενοχλημένος από το ρουά ματ του Μίτσελ.

Ο Σιμεόνε που τόνισε ότι πλέον μπαίνει σε περιπέτειες καθώς περίμεναν τους βαθμούς από το χθεσινό παιχνίδι, αλλά υπογράμμισε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ο όμιλος έχει ακόμη πολύ δρόμο. Σε αυτό πρέπει να σταθεί και ο Ολυμπιακός. Πέτυχε μια τεράστια νίκη, προκάλεσε πονοκεφάλους στους αντιπάλους του, αλλά για να μπορέσει να έχει αντίκρισμα στη μελλοντική του ευρωπαϊκή πορεία θα πρέπει να δείξει την δέουσα προσοχή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μάλμε σε δύο εβδομάδες. Σε περίπτωση νίκης, ο Ολυμπιακός γίνεται φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος τα πράγματα περιπλέκονται. Αλλά είπαμε: Ο όμιλος έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Ο ξένος τύπος αποθεώνει τον Ολυμπιακό

H μαδριλένικη εφημερίδα Marca κυκλοφόρησε σήμερα έχοντας ως βασικό θέμα το 5-1 επί της Βασιλείας, ενώ στα δεξιά του πρωτοσέλιδου της γράφει (με μόνο δυο λέξεις) για το Ολυμπιακός – Ατλέτικο: «Ελληνική τραγωδία (Tragedia Griega)», ενώ σχολιάζει το πείραμα του «Τσόλο» με τον Όμπλακ να υπερασπίζεται την εστία των «ροχιμπλάνκος».

Η άλλη εφημερίδα της Μαδρίτης, η As «παίζει» και αυτή στο εξώφυλλο της την πεντάρα της Ρεάλ και ψηλά – ψηλά γράφει: «Ο Μίτσελ μπορούσε με τον Σιμεόνε», ρίχνοντας προφανώς μπηχτή και για την σαββατιάτικη ήττα της Ρεάλ από την Ατλέτικο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Πάντως, και η As ασχολείται με τον Ομπλακ που επιλέχτηκε από τον Σιμεόνε ως βασικός πορτιέρο.

Η καταλανική εφημερίδα Sport, ασχολείται με το σημερινό ματς της Μπαρτσελόνα με τον ΑΠΟΕΛ, όμως, έγραψε και για την ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Φάληρο. «Ο Μίτσελ και ο Αφελάι πίκραναν τον Σιμεόνε», αναφέρει στην πρώτη της σελίδα.

Από την άλλη, η «El Mundo Deportivo» γράφει πως ήταν άδικο για την Ατλέτικο Μαδρίτης που ηττήθηκε.

Elconfidencial: «Ο Ολυμπιακός έκανε δύσκολα τα πράγματα για την ανήμπορη Ατλέτικο. Εξαιρετική η ομάδα του Μίτσελ, πολύ κακό ξεκίνημα για τους Μαδριλένους»

Gazzetta delo Sport: Η έκπληξη! Κακή αρχή για την Ατλέτικο, θρίαμβος το 3-2 για τον Ολυμπιακό!

El Pais: «Η Ατλέτικο έπεσε στην Αθήνα. Ο Σιμεόνε ηττήθηκε από τον Μίτσελ, αφού ήταν συνέχεια πίσω στο σκορ»

Equipe: Γιορτή για τη Ρεάλ, ήττα για την Ατλέτικο. Η Ρεάλ νίκησε εύκολα, αλλά η άλλη ομάδα της Μαδρίτης, η Ατλέτικο, ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό 3-2 στην Ελλάδα.

UEFA: «Ο Ολυμπιακός έριξε… αναίσθητη την Ατλέτικο, σε ματς θρίλερ με πέντε γκολ. Μαζουακού και Αφελάι σκόραραν νωρίς κόντρα στη φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ και ο Μήτρογλου εξασφάλισε τη νίκη. Το γκολ του Γκριεζμάν ήρθε πολύ αργά για την Ατλέτικο…».

Τα σχόλια είναι κλειστά.