Ειδησεογραφικό site

Η ατζέντα των επαφών στο Παρίσι στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

47

Τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα χειριστεί η ελληνική κυβέρνηση τις επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι αναμένεται να λάβουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή υπουργών που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Στην απογευματινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γ.Βρούτσης και Ανάπτυξης Ν.Δένδιας.

Στη σύσκεψη πιθανώς θα έχει συμμετοχή και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για σειρά επαφών, εν όψει των αποφάσεων που θα ληφθούν για τα χαρτοφυλάκια της Κομισιόν -ο Π.Μοσκοβισί αναμένεται να διαδεχθεί τον Όλι Ρεν.

Στη συνάντηση, οι Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να οριστικοποιήσουν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς που στοχεύει σε φοροελαφρύνσεις (στο φόρο του πετρέλαιο θέρμανσης, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης) και περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται αλλαγές στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων και το ασφαλιστικό.

Για να πετύχει αυτούς τους στόχους, η Αθήνα αναμένεται να στηριχθεί στα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να επαναβεβαιωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για 6.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, βάσει της συμφωνίας με την τρόικα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.