Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Υπό όρους η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας-Δεν έχουμε να πούμε τίποτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε συνεργασία

625

Καταπέλτης ήταν ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 , για το θέμα της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών, αλλά και για τα πολιτικά θέματα αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ανέφερε μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες θα κρίνουν και την ψήφο του.

Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ως προϋποθέσεις για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή: «Όλες οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν από Ιανουάριο-Φεβρουάριο με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας» ενώ έθεσε ορισμένες προϋποθέσεις που κατά τη γνώμη του θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποφυγή εκλογών και προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή.«Εάν υπάρξει καλή έκβαση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και δεν ζητήσει επιπλέον 3.000 απολύσεις στο δημόσιο, δεν επιμείνει σε ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων και αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός δόσεων στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, τότε θα υπάρχει ένα ευνοϊκότερο πολιτικό περιβάλλον για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας» τόνισε.

Δεν έχουμε τίποτα να πούμε, δεν θέλουμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε “Δεν έχουμε τίποτα να πούμε μαζί του, δεν θέλουμε συνεργασία”

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για το ΣΥΡΙΖΑ και την απόρριψη εκ μέρους του της συζήτησης με το ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά.

«Κι εμείς απορρίπτουμε τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εμείς θέλουμε να συζητήσουμε μαζί του. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με ένα κόμμα το οποίο αρνείται να σηκώσει το βάρος που του αναλογεί στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Ούτε καν στη διαπραγμάτευση για το χρέος δεν θέλει να συμμετάσχει».

Εξελίξεις το Σεπτέμβριο για την Κεντροαριστερά

Σε ότι αφορά στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά προεξόφλησε εξελίξεις το Σεπτέμβριο με αφορμή το Συνέδριο για τη Δημοκρατική Παράταξη και προανήγγειλε εμμέσως την επανάκαμψή του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι έχει απολύτως ενωτική διάθεση και ότι οι διεργασίες που συντελούνται στο κόμμα τον βρίσκουν σύμφωνο.

Αναφερόμενος στα κενά στα σχολεία τη νέα χρονιά, είπε πως θα γίνουν προσλήψεις 19.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και οι υπόλοιπες 3 χιλιάδες θέσεις που υπολείπονται μέχρι τις 22.500 που είναι οι συνολικές ανάγκες θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν από το υφιστάμενο διδακτικό προσωπικό.

Αποκάλυψε μάλιστα πως θα εξετασθεί αναθεώρηση των ειδικοτήτων των καθηγητών ώστε να καλύπτουν και τα εγγύτερα των ειδικοτήτων τους αντικείμενα.«Θα ζητήσουμε από τους δασκάλους και τους καθηγητές παρά την ειδικότητά τους να διδάξουν και τα εγγύτερα αντικείμενα προς την ειδίκευσή τους» τόνισε ο κ. Λοβέρδος κάνοντας λόγο για μια σκληρή κατάσταση.

Ταυτόχρονα παραδέχθηκε πως το εκπαιδευτικό σώμα σε όλες του τις βαθμίδες είναι κακοπληρωμένο.

 Η αξιολόγηση θα γίνει – 500 μπορεί να απολυθούν

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων τόνισε πως αναμένεται το πόρισμα της αξιολογήτριας εταιρείας και από αυτό θα προκύψει εάν θα υπάρξουν απολύσεις σε οκτώ πανεπιστήμια ή όχι.

«Δυνητικά οι απολύσεις αφορά σε 500 υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα οι οποίοι είτε θα τοποθετηθούν ξανά στην εργασία τους, είτε όχι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.