Ειδησεογραφικό site

Αλεξίου: Είμαστε όλοι καθαρίστριες – Βούλτεψη: Δεν είναι μορφωμένες για να είναι και δημόσιοι υπάλληλοι

52

Συναυλία αλληλεγγύης για τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, έδωσε η δημοφιλής τραγουδίστρια του ελληνικού πενταγράμμου Χ. Αλεξίου στο Σύνταγμα. Επιμένει στη θέση της η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι οι καθαρίστριες δεν χρειάζεται να είναι κρατικοί υπάλληλοι «γιατί είναι μια δουλειά που μπορούν να την κάνουν όλοι».

«Απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες», είπε από το μικρόφωνο η Χαρούλα Αλεξίου ανοίγοντας τη συναυλία αλληλεγγύης για τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός “Στο Κόκκινο” και εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας στο δεξί της χέρι ένα πλαστικό γάντι, σαν αυτό που φορούσαν και οι καθαρίστριες.

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι: Κατερίνα Ιγγλέζη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Γιώργος Σταθάκης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Τσουκαλάς και Θεανώ Φωτίου.

Κληθείσα να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση της τραγουδίστριας με την οποία άνοιξε και τη συναυλία, η Σ. Βούλτεψη με δηλώσεις της στο ρ/σ Βήμα Fm, τόνισε εκ νέου ότι «Είμαστε όλοι καθαρίστριες αλλά δε μπορούμε να είμαστε κρατικοί υπάλληλοι» και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μορφωτικό επίπεδο αυτή η δουλειά για να υπάγεται και στο δημόσιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι μια “δουλειά που μπορούν να την κάνουν όλοι”.

Η κ. Βούλτεψη, ερωτηθείσα για τον αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες εδώ και αρκετό καιρό έξω από το υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνο, είπε ότι «υπάρχουν επαγγέλματα που δεν μπορούν να επιβαρύνουν το κράτος». Και τόνισε: «Θεωρώ ύβρη να ασχολούμαστε με το θέμα των καθαριστριών όταν έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους».

Σημειώνεται πως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τους τελευταίους 10 μήνες σε καθημερινές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους.

Σημειώνεται πως στα μέσα Ιουνίου ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν πιθανολογείται -στην παρούσα φάση- ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών, αλλά ούτε τα πολιτικά δικαστήρια -όπως είναι ο Άρειος Πάγος- έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η οποία επέβαλε το καθεστώς διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες.

alexiou2

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.