Ειδησεογραφικό site

Αντισυνταγματικές οι υπογραφές σας κ. Παπούλια

61

Του Κώστα Μαρδά

«Προσωπικά, δέχθηκα αρκετές φορές κριτική για τις υπογραφές που έβαλα. Το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος».

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Με την παραπάνω αναφορά στο μήνυμά σας,  επ΄αφορμή  την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, επιχειρείτε να δικαιολογήσετε στον ελληνικό λαό – που άλλα περίμενε από σας- τη  συνυπογραφή όλων των νόμων οι οποίοι οδήγησαν στη βίαιη, ταπεινωτική και, εν τέλει,  αναποτελεσματική  για την ανάκαμψη,  φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Φτωχοποίηση-σοκ η οποία έγινε εν απολύτω γνώσει σας. Και μάλιστα,  με τέτοιο κυνισμό και σε τόσο  ταχύ χρόνο, που δεν έχει συμβεί σε καμιά από τις 190 χώρες του Πλανήτη Γη – από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και εντεύθεν. Η Ελλάδα, εν καιρώ ειρήνης, μόνο στα τρία μνημονιακά χρόνια (2010- 2013), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,  απώλεσε 40 δισ. ευρώ από το Ακαθάριστο Εθνικό της Προϊόν. Απώλεια που φορτώθηκε στα μεσαία και φτωχά στρώματα του λαού, μέσω των νόμων που φέρουν την υπογραφή σας. Υπογραφή ακόμη και από τον τόπο διακοπών σας, τη Λευκάδα, όπου σας αποστέλλουν τα κείμενα οι γραμματείς σας, για να μην υποβληθείτε στον κόπο να κάνετε περικοπή ημερών ανάπαυσης, ερχόμενος στο γραφείο σας, στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους Αθήνα…

Με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να έχουν χάσει- αν συνυπολογισθεί και η εξοντωτική φορολογία – το 50 % των εισοδημάτων τους, η Εξοχότητά σας εξακολουθεί να εισπράττει, παρά την  περικοπή,  11.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ μέχρι πέρσι απολάμβανε- η Εξοχότητά σας-  280.000 ευρώ ετησίως επί 8 χρόνια!

Και έρχεσθε τώρα και μας λέτε ότι «έβαλα την υπογραφή μου για να μην προκαλέσω πολιτική κρίση»!  Κατ΄ αρχάς, η υπογραφή σας υπάρχει σε  δύο Μνημόνια- νομικά τερατουργήματα. Το πρώτο επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου τον Μάιο του 2010 και το δεύτερο επί Λουκά Παπαδήμου , τον Φεβρουάριο του 2012 . Αλλά,  επιπλέον, για την εφαρμογή της φτωχοποίησής μας,  από το βάρβαρο έτος  2010 μέχρι το φετινό… «εθνοσωτήριο»,  έχετε υπογράψει 525 Προεδρικά Διατάγματα και 44 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δηλαδή, νομοθετήματα- εξαμβλώματα που περιβάλλονται την μορφή Πράξης της Εκτελεστικής Εξουσίας. Ξέρετε καλά οτι οι περισσότερες Πράξεις εκδόθηκαν όχι τόσο γιατί υπήρξε «εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη», όπως θέλει το Σύνταγμα, αλλά κυρίως διότι έχουμε ένα υπουργικό συμβούλιο χρυσών μετριοτήτων- στην καλύτερη περίπτωση- τα περισσότερα μέλη του οποίου αποφεύγουν να βρίσκονται Σαββατοκύριακα στο γραφείο τους για δουλειά. Είναι οι νάρκισσοι. Εκλεκτοί του λαού, αλλά ανίκανοι να προβλέψουν μήτε και να οργανώσουν ακόμη και τις επιβεβλημένες πολιτικές των Μνημονίων, όπως είναι η φορολογική δικαιοσύνη. Εκτός και αν δεν θέλουν, λόγω εξάρτησης τους από μεγάλα συμφέροντα…  Άλλωστε γνωρίζετε ότι αποτελεί κοινό μυστικό πως η δικομματική πολιτική ελίτ, που έριξε την Ελλάδα στα βράχια, έχει γίνει περίγελος των Τροϊκανών για τη φαυλότητά της.

Και μόνον η απλή ανάγνωση των άρθρων, παραγράφων, υποπαραγράφων, εδαφίων και υπο-εδαφίων των εν γένει νομοθετικών κειμένων, που κατ΄εντολή της τρόικας ψηφίζει η Βουλή και υπογράφετε… αβέρτα εσείς,  αποκαλύπτει το σύγχρονο νομοθετικό άγος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οι βουλευτές κλήθηκαν σε ένα 24ωρο να ψηφίσουν, χωρίς να έχουν προλάβει να διαβάσουν, σχέδια νόμων των 750 σελίδων έκαστο. Διατυπωμένα είτε πονηρά, είτε κακομεταφρασμένα από τα αγγλικά, είτε νομοτεχνικώς άτεχνα,  προδήλως δε αντισυνταγματικά!

Ιδού, λοιπόν,  τι περιμέναμε από εσάς, Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας: Εντάξει, να μην προκαλούσατε πολιτική κρίση, ερχόμενος σε ρήξη με την κυβέρνηση, αρνούμενος να υπογράψετε τα βασικά Μνημόνια. Μπορούσατε όμως να  εφαρμόσετε το άρθρο 42 του Συντάγματος που σας δίνει το δικαίωμα να επιστρέψετε ως απαράδεκτο νόμο- τέρας:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Βουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφισθεί από αυτή, εκθέτοντας τους λόγους της αναπομπής. Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Βουλή εισάγεται στην Ολομέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών ο Πρόεδρος το εκδίδει και το δημοσιεύει υποχρεωτικά σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του».

Ορίστε! Το  ίδιο το Σύνταγμα σάς εξοπλίζει με αυτή τη δυνατότητα! Συνεπώς, περιμέναμε από σας να επιστρέψετε στο Κοινοβούλιο για επιψήφιση ένα από τους νόμους με τους  χιλιάδες… υπονόμους. Ένα, έστω δευτερεύοντα πολιτικά νόμο, ώστε πράγματι να μην είχε  ως συνέπεια τη σύγκρουσή σας με την κυβέρνηση. Ένα νόμο που ίσως να βοηθούσε και τους  τρεις μνημονιακούς Πρωθυπουργούς (Παπανδρέου – Παπαδήμο – Σαμαρά), οι οποίοι τελούσαν  υπό την επιτήρηση του Βερολίνου,  να επιβάλλουν στους συνήθως ημιμαθείς συνταγματικά υπουργούς τους να είναι προσεκτικοί στη διατύπωση των διατάξεων. Ένα νόμο που, στο τέλος- τέλος, θα περνούσε πάλι από τη Βουλή λόγω της δεδηλωμένης κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά θα ήταν τουλάχιστον νομοθετικά άρτιος και σε αντιστοιχία με τις Συνταγματικές διατάξεις.

Ταυτοχρόνως, μια τέτοια συνταγματική άσκηση δικαιώματός σας θα αποτελούσε ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές, ώστε να σέβονται το νομοθετικό σώμα της Ελλάδας, αντί να το διατάζουν.

Αυτή η  πρωτοβουλία συνταγματικής ορθότητας, οργανωμένη με ευελιξία, ειλικρίνεια και καλοπιστία έναντι όλων, θα σας αναδείκνυε ως αυτοδύναμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας πέραν του  Σαμαρο-βενιζελισμού. Αντ΄ αυτού, εσείς, λησμονώντας την αντιστασιακή σας ιστορία, επιλέξατε να μην συνομιλήσετε με την Ιστορία, αποφεύγοντας να  πράξετε το ελάχιστον: Να εφαρμόσετε τη συνταγματική διάταξη αναπομπής ως συμβολική πράξη σεβασμού στους 1.300.000 άνεργους και ως ένδειξη τιμής στους 4.000 αυτοκτονημένους…

Δικαίωμά σας κύριε Πρόεδρε…

Και – επειδή έχετε ευθύνη και για την χρεοκοπία της Ελλάδας και για τη σημερινή φτωχοποίησή της  – δικαιούμεθα με τη σειρά μας να κρίνουμε ότι:

Η πολιτική σας στάση συνιστά Πρόεδρο Δημοκρατίας κατώτερο των περιστάσεων που απαιτούσε μια υπό χρεοκοπία χώρα. Όπως παραδέχθηκε πάλι προχθές το ΔΝΤ, οι περικοπές μισθών και συντάξεων απέτυχαν το σκοπό τους! Οι πρόθυμες υπογραφές σας στους μνημονιακούς νόμους δεν μας έσωσαν! Τουναντίον! Μεγάλωσαν την καταστροφή μας! Σας το λέει το ΔΝΤ! Ο συντάκτης των Μνημονίων! Τι άλλο θέλετε να σας πουν ακόμη, προκειμένου να κάνετε, ίχνος – έστω –  αυτοκριτικής για τις αντισυνταγματικές υπογραφές σας;

Τα σχόλια είναι κλειστά.