Ειδησεογραφικό site

61-39: Μεγάλο το σκορ

35

Του Θανάση Χειμωνά

61-39. Μεγάλο σκορ. Θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ημιχρόνου σε αγώνα του Ολυμπιακού με τον –αποδεκατισμένο και αδύναμο φέτος– Πανιώνιο. Πολλά με λίγα και δύσκολο να καταλογίσει κανείς ευθύνες. Έφταιξε η (επαν)εμφάνιση πολλών παροπλισμένων πολιτικών που θύμισαν στον κόσμο το φθαρμένο πολιτικό σκηνικό των τελευταίων δεκαετιών; Ενδεχομένως. Γύρισε μπούμερανγκ η (απροκάλυπτη πολλές φορές) προπαγάνδα συγκεκριμένων ιδιωτικών καναλιών υπέρ του «Ναι»; Πιθανότατα. Είπαμε όμως. Η διαφορά είναι αχανής.

Από μια άποψη κατανοητή. Πέρα από ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό συμπατριωτών μας που επιθυμεί (είτε για ιδεολογικούς λόγους είτε επειδή διατηρεί την ψευδαίσθηση πως η δραχμή θα είναι παράδεισος) έξοδο από ευρώ και Ε.Ε. υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι του ελληνικού λαού που είναι καταπονημένο, πληγωμένο, που ζει κάτω από τα όριά του. Οι άνθρωποι αυτοί ψάχνουν για μια ελπίδα, για κάτι πάνω στο οποίο να γαντζωθούν. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τους το πουλάει απλόχερα…

Από την άλλη είναι ακατανόητη. Είναι δυνατόν έξι στους δέκα Έλληνες να πιστεύουν έναν άνθρωπο, μια κυβέρνηση που τους λέει συνεχώς ψέματα; Γιατί ψευδώς ο Τσίπρας υποσχόταν έναν παράδεισο όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου. Σε ένα ψέμα (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης) στήριξε την εκλογή του στις τελευταίες εκλογές. Μετά από αυτές μάλιστα, η κοροϊδία πήγε σύννεφο… Θυμηθείτε πόσες φορές μας έλεγαν πως «από ώρα σε ώρα κλείνουμε συμφωνία». Θυμηθείτε πόσες φορές οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πράγματα τα οποία διέψευδαν οι ίδιοι κάποιες ώρες αργότερα. Και όλα αυτά πάνω σε ένα ανελέητο ξεπούλημα της αριστερής ιδεολογίας, προς όφελος του hardcore δεξιού Πάνου Καμμένου. Το δε show της «διαπραγμάτευσης» ξεκίνησε από το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και κατέληξε σε μια πρόταση δεκαπλάσια του επάρατου mail Χαρδούβελη. Μια πρόταση για την οποία ο Αλέξης δεν είχε τα guts να αποφασίσει και έριξε τη μπάλα στον «Περήφανο Ελληνικό Λαό». Ο οποίος και τον επιβράβευσε με ένα 61%…

Και τώρα; Όλα μοιάζουν όπως ήταν πριν το δημοψήφισμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερα. Ο Τσίπρας βρίσκεται ξανά μπροστά σε ένα επώδυνο μνημόνιο και σε ένα Grexit. Μόνο που το μνημόνιο θα είναι ακόμα σκληρότερο λόγω του χρόνου και του χρήματος που χάθηκαν ελέω δημοψηφίσματος. Μόνο που οι τράπεζες είναι πλέον κλειστές. Μόνο που το Grexit είναι πιο πιθανό από κάθε άλλη φορά.

Υπάρχει ελπίδα; Τσίπρας και Καμμένος (!) φάνηκαν πιο ευρωπαϊστές από ποτέ στις δηλώσεις του μετά το δημοψήφισμα. Ο πρώτος δε, έστειλε επιτέλους τον Γιάνη σπίτι του ενώ κάλεσε και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Προσωπικά, με προβληματίζουν δύο πράγματα:

Α. Βρίσκω πολύ πιθανό να είναι πλέον πολύ αργά.

Β. Δεν μπορώ πλέον να πιστέψω σε τίποτα αυτή την κυβέρνηση. Έχουν πει τόσα ψέματα. Γιατί να σταματήσουν τώρα;

Αναδημοσίευση από Athens Voice

Τα σχόλια είναι κλειστά.