Ειδησεογραφικό site

ΔΕΗ: Δεν κόβει τελικά το κοινωνικό τιμολόγιο από την οικογένεια του νεκρού οπλίτη

35

“Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να παρέχει το κοινωνικό τιμολόγιο στην οικογένεια του αδικοχαμένου οπλίτη μέχρι να ανακοινωθεί επισήμως η σχετική, διευκρινιστική ρύθμιση που θα δρομολογήσει το υπουργείο”.

Με αυτή τη δήλωση στελέχους της ΔΕΗ προς το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εκφράστηκε η άμεση αντίδραση της Επιχείρησης στο πρωτοφανές θέμα που δημιουργήθηκε από την είδηση πως η ΔΕΗ έκοψε τις εκπτώσεις στο ρεύμα, μέσω του κοινωνικού, πολυτεκνικού τιμολογίου, από την οικογένεια του φαντάρου Φώτη Ανδρικόπουλου που έχασε τη ζωή του, στις αρχές Οκτωβρίου, από έκρηξη όλμου στο πεδίο βολής Βόλου.

Επίσημη αιτιολογία για τη διακοπή παροχής του κοινωνικού τιμολογίου στην οικογένεια του νεκρού οπλίτη ήταν ότι μετά το θάνατο του γιου της, η οικογένεια δεν ήταν πλέον πολύτεκνη!

Η πρωτοφανής αυτή είδηση δημοσιοποιήθηκε με αφορμή επιστολή της αδελφής του θύματος στην οποία η ίδια δηλώνει ότι πέρα από τη διακοπή του κοινωνικού τιμολογίου, φορολογήθηκαν και τα χρήματα που έλαβε η οικογένεια του Φώτη Ανδρικόπουλου ως αποζημίωση για τον χαμό του!

«Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…», αναφέρει στην επιστολή της η αδελφή του θύματος.

Ολόκληρη η επιστολή της αδελφής του στρατιώτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη έχει ως εξής:

«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στον Βόλο από την Πάτρα.

Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.

Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός από τις 13.000 τις 3.000 τις πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.

ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ… Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ και το κράτος κοιτάει από πού να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…».

Αρχικά η ΔΕΗ αντέδρασε εκδίδοντας μιαν ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια να στηρίξει την οικογένεια του οπλίτη, διευκρινίζοντας παράλληλα όμως ότι το μειωμένο τιμολόγιο θεσπίστηκε με απόφαση της Επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων του 1996 που ορίζει ότι δικαιούχοι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω.

«Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών», κατέληγε στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Για το θέμα μίλησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων στην εκπομπή του Ant1: «Πληροφορήθηκα για το γεγονός το οποίο ανέδειξε η εκπομπή σας. Οφείλω να σας πω ότι δεν το γνώριζα. Εφόσον από την έρευνα που θα γίνει άμεσα εντός της ημέρας, αυτό επιβεβαιωθεί, θα ζητήσω από τον Πρωθυπουργό να υπάρξει άμεσα ρύθμιση, ώστε τέτοιες περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πόσο προκλητικό είναι, όταν χάνεται υπέρ της πατρίδας μία ανθρώπινη ζωή, να φορολογούνται λίγες χιλιάδες ευρώ, που η πατρίδα δίνει στην οικογένεια. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός θα μου δώσει την εντολή που χρειάζομαι, για να προχωρήσουμε σε άμεση ρύθμιση, ώστε αυτά τα ποσά να είναι ακατάσχετα και μη συμψηφιστέα με οποιαδήποτε ανταπαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου και από οποιαδήποτε αιτία».

Τελικώς και μέχρι να υλοποιηθεί η σχετική, διευκρινιστική ρύθμιση του υπουργείου, η ΔΕΗ φρόντισε να λύσει το θέμα επιδεικνύοντας και το κοινωνικό της πρόσωπο και την… κοινή λογική.

Τα σχόλια είναι κλειστά.