Ειδησεογραφικό site

Ανεβαίνουν επικίνδυνα τα νερά και στον Άρδα – Σε ετοιμότητα οι αρχές

38

Έκτακτα προειδοποιητικά μέτρα εξέδωσε το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ενόψει της επικείμενης αύξησης των νερών του ποταμού Άρδα από την υπερχείλιση του φράγματος του «Ιβαήλοβγκραντ».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας η στάθμη του ποταμού Άρδα αναμένεται να υπερβεί το 300 m3/sec και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα και να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, συστήνεται μεταξύ άλλων η άμεση ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας να μην πλησιάζουν τον ποταμό Άρδα και τα αναχώματά του και ν’ απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία από αγροτικές περιοχές.

Οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν κτηνοτροφικές μονάδες πλησίον των ποταμών Άρδα, Έβρου και Ερυθροποτάμου ενημερώνονται για την επικείμενη αύξηση των υδάτων. Επίσης, καλούνται να επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις μονάδες τους και να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πιθανής εκκένωσής τους.

Τέλος, όλες οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και οι στρατιωτικές μονάδες της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πλημμυρών

Τα σχόλια είναι κλειστά.