Ειδησεογραφικό site

Στο Κάιρο ο πρωθυπουργός για την τριμερή Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

47

Στο Κάιρο βρίσκεται από την Παρασκευή ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι και θα μετάσχει στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου.

Στο ανακοινωθέν της Συνόδου θα υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες αναφορά «στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των χωρών που δεν έχουν συνάψει μεταξύ τους συμωνία» -φράση που φωτογραφίζει την Ελλάδα και την Αίγυπτο κατά τρόπο που να μην προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας η οποία έχει προβεί σε διαβήματα με αφορμή την τριμερή διάσκεψη.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, πάντως, χθες από την Κύπρο αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό κόσμο και υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία θα αποτελέσει στρατηγικό κρίκο για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Το ανακοινωθέν θα περιλαμβάνει αναφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των τριών χωρών σε μία σειρά τομείς πέραν της ενέργειας.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.