Ειδησεογραφικό site

Μηνύματα συσπείρωσης αλλά και αιχμές Βενιζέλου στο δείπνο με νυν και πρώην βουλευτές (φωτο)

76

Μήνυμα συσπείρωσης του χώρου της δημοκρατικής παράταξης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε χαιρετισμό του στο δείπνο που διοργάνωσαν παλαιοί και νυν βουλευτές του Κινήματος (Θανάσης Δημητρακόπουλος, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Φοίβος Ιωαννίδης, Βασίλης Γερανίδης και Γιάννης Δριβελέγκας, σε συνεργασία με τον Νίκο Σαλαγιάννη), στο χώρο της «Αθηναΐδας».

Το δείπνο παρατέθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ενεργοποίηση, συσπείρωση και συστράτευση παλαιών και νεότερων βουλευτών και στελεχών, ενώ τόνισε ότι πρέπει να λέγεται η αλήθεια στον πολίτη, ο οποίος έχει την ευθύνη των επιλογών του. «Ο ελληνικός λαός καταψήφισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1920 και διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις μιας ολόκληρης καταστροφής», είπε, για να σημειώσει ότι «ο λαός είναι αυτός που τώρα καλείται να κάνει μια επιλογή που λίγο πολύ θα μοιάζει με την επιλογή που έκαναν μετά τον Β’ Παγκόσμιο οι Βρετανοί: Πρέπει να σκεφτούν πώς κερδίζονται οι πόλεμοι και πώς χάνονται οι μάχες στην ειρήνη».

Αναφερόμενος στις εργασίες της χθεσινής συνεδρίασης ανέφερε πως ξεκινάει κάτι καινούριο και πως απέκτησε υπόσταση η «Δημοκρατική Παράταξη», προσθέτοντας πως «ενότητα υπάρχει όταν ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του και μιλά καθαρά, χωρίς προσωπικές στρατηγικές».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε συγκινητικό να βλέπει παλαιούς βουλευτές να μην έχουν πρόβλημα να εμφανίζονται ως ΠΑΣΟΚ, όπως και να βλέπει πρόσωπα που προέρχονται από άλλες πολιτικές παραδόσεις και δεν είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ να μιλούν τώρα γι΄ αυτό με πάθος. Αντίθετα, σημείωσε με νόημα, «κάποιοι άλλοι δικοί μας κρύβονται και φέρονται καιροσκοπικά».

Απευθυνόμενος στους παριστάμενους είπε ακόμη ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι νιώθουν πως ανήκουν στην παράταξη και δεν την εγκατέλειψαν, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας εγκατέλειψαν πολλοί». «Ένα πολύ μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσης», συνέχισε, «γιατί εμείς οι ίδιοι το διαπαιδαγωγήσαμε σε έναν τρόπο σκέψης και πολιτικής αντίδρασης που του επέτρεπε να το κάνει αυτό υπό συνθήκες κρίσης με την ελπίδα ότι κάποιος θα τους δώσει έναν χαμένο παράδεισο που στη συνείδηση τους το ΠΑΣΟΚ τους τον είχε φτιάξει». «Δεν θα τον βρουν ποτέ και εύχομαι για την χώρα να μην εξανεμιστούν σε ελάχιστες μέρες όσα κατάφερε με τις θυσίες τον αγώνα και την ταπείνωσή του ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια», συνέχισε.

Σχολιάζοντας αναφορές των προλαλήσαντων παλαιών βουλευτών, Θανάση Δημητρακόπουλου και Φοίβου Ιωαννίδη που εξήραν την αντοχή του κ. Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν διαθέτει καμία αντοχή πέρα από τα συνήθη μέτρα: «Δεν θεωρώ ότι το ζήτημα που χειρίζομαι είναι προσωπικό, αν ήταν προσωπικό δεν είχα κανέναν λόγο να αντέξω όπως και η παράταξη δεν είχε κανέναν λόγο να αντέξει τους εμπτυσμούς, τους κολαφισμούς, τα ραπίσματα, την αθλιότητα, την αδικία, την αδυναμία κατανόησης του αυτονόητου, την προσπάθεια που κάνουμε», είπε.

«Θεωρώ», συμπλήρωσε, «ότι αυτό που έλαχε να κάνω στο όνομα της παράταξης είναι μια ιστορική εθνική και παραταξιακή πρόκληση κι ότι αν καμφθούμε κι αν καμφθώ κι εγώ εκ μέρους σας, τότε οι συνέπειες θα είναι πολλαπλάσιες από αυτές που μπορεί να υπολογίσει κανείς δια γυμνού οφθαλμού γιατί η παράταξη αυτή είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας».

Νωρίτερα, ο Θανάσης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι εκείνο που προέχει είναι η ενότητα. Ο Φοίβος Ιωαννίδης μίλησε για την ανταπόκριση σχετικά με την πρωτοβουλία του δείπνου και διαπίστωσε ότι υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των παλαιών και νυν συναδέλφων βουλευτών «για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε».

deipno4

deipno5

deipno6

deipno7

deipno8

deipno9

deipno10

deipno11

deipno12

deipno13

deipno14

deipno15

deipno16

deipno18

Πηγή: parapolitika.gr

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.