Ειδησεογραφικό site

Ο γέροντας Εφραίμ νίκησε!

101

Οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, οι ώρες και οι ημέρες ήταν ιδιαίτερα κρίσιμες και δύσκολες για τον Αγιορείτη ηγούμενο και πνευματικό ηγέτη και πατέρα χιλιάδων πιστών ανά τον κόσμο .
Οι 50 ημέρες στη ΜΕΘ ήταν βασανιστικές και απρόβλεπτες για την πορεία της υγείας του .
Οι ελπίδες έσβηναν, οι θεράποντες ιατροί έδιναν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή .
Φαίνεται όμως ότι ενήργησε ο Θεός διά των προσευχών χιλιάδων ανθρώπων .Αλλά και η ακράδαντη πίστη του φωτισμένου γέροντα ανέτρεψε τα δεδομένα και επήλθε το… θαύμα !
Πέντε ημέρες μετά το σηπτικό σοκ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση . Βήμα Βήμα η υγεία του βελτιώνονταν με τους γιατρούς να μένουν άναυδοι με την θαυμαστή πορεία του γέροντα Εφραίμ.
Χιλιάδες μηνύματα και προσευχές από κάθε γωνία της υφηλίου έφταναν στο μοναστήρι και στον Πανάγαθο .
Με ανακούφιση όλος ο ορθόδοξος κόσμος πληροφορήθηκε την θαυμαστή εξέλιξη του δημοφιλούς γέροντα ο οποίος με πνεύμα ελεημοσύνης και αγάπης περιόδευε σε πόλεις ανά την Ελλάδα με την Αγία Ζώνη κρατώντας ψηλά την σημαία της Ορθοδοξίας .

Πλέον η υγεία του, απέκτησε φτερά και σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης για την επάνοδο του στην καθημερινότητα και στο πολύτιμο έργο του που έχει να φέρει εις πέρας στο ιστορικό μοναστήρι της Μονής Βατοπαιδίου στο Αγιον Ορος

Τα σχόλια είναι κλειστά.