Ειδησεογραφικό site

Χρηστίδης: Δεν υπάρχει σενάριο Γεννηματά για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

35

Για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου το ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Οπως ξεκαθάρισε «δεν υπάρχει σενάριο Φώφης Γεννηματά» «Το έχουμε κλείσει κι αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ
«Δεν χορταίνω να βλέπω ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να τσακώνονται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται τον Προκόπη Παυλόπουλο. Εμείς δεν ψηφίσαμε τον κ. Παυλόπουλο επειδή συμμετείχε σε μία κυβέρνηση η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για την πορεία της χώρας, στην ίδια κυβέρνηση είναι και μία σειρά στελεχών που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκόλπωσε στην παράταξή του όπως για παράδειγμα ο κ. Καμένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται γι’ αυτό και θα συνεχίσει να κρίνεται», συνέχιζε.
«Εθνική συναίνεση στο πρόσωπο του ΠτΔ»
Εν συνεχεία, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, ο Παύλος Χρηστίδης εξήγησε ότι «η προεδρολογία, η ονοματολογία και η πασαρέλα δεν βοηθούν. Εμείς πιστεύουμε ότι σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή θα πρέπει να υπάρχει μία εθνική συναίνεση, η οποία θα συμβολίζεται στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι το 2009-10-11 υποστήκαμε τη μεγαλύτερη πίεση. Θα θυμάστε ότι κάποιοι έφτιαξαν τα αντιμνημόνια και τώρα, αν η χώρα θέλουμε να φύγει μπροστά, ο συμβολισμός θα πρέπει να είναι με ένα πρόσωπο που ενώνει. Αυτή η συγκατοίκηση η οποία έγινε πράξη με τις πολιτικές επιλογές των επιλογών των πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ, να επιλέγουν δηλαδή πρόσωπα από άλλη παράταξη, είναι κάτι το οποίο βοήθησε το έθνος να προχωρήσει μπροστά. Αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει και τώρα. Και αυτό το υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο», υπογράμμισε, καταλήγοντας λέγοντας ότι «δεν θα μπω στην διαδικασία της ονοματολογίας. Ο,τι έχει πει η κυρία Γεννηματά ισχύει.

Για τον προπηλακισμό Νότη Μηταράκη στη Χίο
«Είναι προφανές ότι καταδικάζουμε τα χθεσινά επεισόδια. Δεν αποτελούν λύσεις σε κανένα από τα προβλήματα που έχουμε», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τον προπηλακισμό του Νότη Μηταράκη στη Χίο.

«Αλλά είναι και απολύτως λογικό οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου να νιώθουν εξαπατημένοι από αυτά που τους έταξε η ΝΔ προεκλογικά κι από αυτά τα οποία κάνει μετεκλογικά όσον αφορά στο ζήτημα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού. Τα προβλήματα στη Χίο, στη Λέσβο, σε όλο το Βόρειο Αιγαίο είναι τεράστια. Οι πολίτες νιώθουν ότι είναι ανενημέρωτοι και ξαφνικά έρχονται μπροστά σε αποφάσεις, μαζί με τις οποίες καλούνται να ζήσουν», συνέχισε ο Παύλος Χρηστίδης καταλήγοντας:

«Επομένως, εδώ χρειάζεται μια άλλη στρατηγική. Εμείς έχουμε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου. Είναι προφανές ότι έχουμε τα ζητήματα με την Τουρκία τα οποία είναι φλέγοντα, αλλά το μεταναστευτικό-προσφυγικό το οποίο ήταν, είναι και θα είναι και μετά, πρέπει να είναι διαρκώς στην ατζέντα μας στη συζήτηση την οποία κάνουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι δυστυχώς η Ευρώπη δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και όσον δεν συμβαίνει αυτό, το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο με εθνικές δυνάμεις»

Τα σχόλια είναι κλειστά.