Ειδησεογραφικό site

Πέθανε ο Αντώνης Πυλιαρός

81

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος, Αντώνης Πυλιαρός, που είχε συνδέσει με την φωνή την περιγραφή σπουδαίων αθλητικών γεγονότων αλλά και των παρελάσεων. Θρήνος για την ελληνική δημοσιογραφία. Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Αντώνης Πυλιαρός. Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία, μετά από ολιγοήμερη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Αντώνης Πυλιαρός, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1944 στη Χίο, εκεί όπου έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά… βήματα όντας μαθητής, με τις πρώτες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Χιακός Λαός». Εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ, την οποία γρήγορα εγκατέλειψε γιατί είχε ήδη «ερωτευθεί» το μικρόφωνο του ραδιοφώνου. Εμεινε στα ερτζιανά κύμματα για 42 χρόνια μέσα από το ΕΙΡ, την ΕΙΡΤ και την ΕΡΤ, εκφωνόντας δελτία ειδήσεων και μεταδίδοντας αγώνων ποδοσφαίρου και παρελάσεις, τις οποίες «σφράγισε» με τη φωνή του για 35 χρόνια.
Εργάσθηκε μεταξύ άλλων, στον Sport fm, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στο Κανάλι 1 (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), στο τηλεοπτικό κανάλι Magic και στον ΣΚΑΪ, διδάσκοντας παράλληλα ραδιόφωνο σε σπουδαστές σχολών δημοσιογραφίας.
Σημείο αναφοράς της διαδρομής του, αποτέλεσε η εκπομπή «Γράμμα από την πατρίδα», που μεταδιδόταν από τα ερτζιανά ελληνόφωνων σταθμών της Αμερικής για 10 χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2016, βραβεύτηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον «Αστέρα Αξίας και Tιμής» για τα 35 χρόνια των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων των στρατιωτικών παρελάσεων.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή στις 15:00

Τα σχόλια είναι κλειστά.