Ειδησεογραφικό site

Υπό εισαγγελικό έλεγχο γιατροί και δικηγόροι που χειρίστηκαν τον φάκελο της αποφυλάκισης Φλώρου

3.066

Η έρευνα εστιάζει και σε άλλες «ύποπτες» αποφυλακίσεις λόγω αναπηρίας

Σε εισαγγελικό κλοιό θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες γιατροί δημόσιων νοσοκομείων αλλά και του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του Αριστείδη Φλώρου ακόμη και δικηγόροι που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη το αίτημα της αποφυλάκισης του!

Όπως διαβεβαιώνουν δικαστικές πηγές πλέον η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία για τις συνθήκες αποφυλάκισης του 39χρονου επιχειρηματία, θα στραφεί προς κάθε κατεύθυνση με στόχο να απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα γύρω από τα «πώς» και τα «γιατί», που οδήγησαν στην σκανδαλώδη, όπως αποδείχθηκε, υφ’ όρων αποφυλάκισή του.

Από την εισαγγελία, όμως, εκτός από τους γιατρούς που υπέγραψαν τα πιστοποιητικά για την υγεία του 39χρονου, θα κληθούν σύμφωνα με πληροφορίες και τα μέλη της επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που πιστοποίησαν αναπηρία άνω του 67% για τον Αρ. Φλώρο με αποτέλεσμα εκείνος να αποφυλακιστεί τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από 36 συνολικά μήνες παραμονής του στη φυλακή, αν και καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για το οικονομικό σκάνδαλο της Energa – Hellas Power και την υπεξαίρεση των 256 εκατ. ευρώ.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν το κουβάρι της δυσώδους αυτής υπόθεσης, που όπως όμως σημειώνουν κάποιοι μπορεί απλά να είναι η κορυφή του παγόβουνου, γύρω από ζήτημα των αποφυλακίσεων πολλών καταδίκων λόγω …αναπηρίας.

Για το λόγο αυτό, η εισαγγελία «απλώνει» την έρευνά της και σε άλλες αμφιλεγόμενες αποφυλακίσεις με αναπηρία που όπως έχει αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» υπολογίζεται ότι ανέρχονται στις 700. Οι συγκεκριμένες αποφυλακίσεις «πατούν» στις ρυθμίσεις του νόμου Παρασκευόπουλου, με τις εισαγγελικές αρχές να είναι ενημερωμένες και για άλλες κραυγαλέες περιπτώσεις υφ’ όρων απόλυσης ακόμη και καταδικασθέντων σε πολυετείς καθείρξεις τύπου …Φλώρου.

Ήδη, στην εισαγγελία για την υπόθεση του 39χρονου επιχειρηματία κατέθεσε ο γιατρός που καταγγέλθηκε ότι πλαστογράφησε μια από τις ιατρικές γνωματεύσεις που συμπεριελήφθησαν στον φάκελο του. Ο συγκεκριμένος γιατρός που κατέθεσε ως ύποπτος και όχι ως απλός μάλιστα φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον των εισαγγελέων την πράξη της πλαστογραφίας όχι όμως και της δωροδοκίας.

Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του Αρ. Φλωρου ενώ ζήτησαν να τους προσκομιστούν έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις για τον 39χρονο αλλά και από το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο πλαίσιο της έρευνας της για την περίπτωση Φλώρου, η εισαγγελία Διαφθοράς αναζητά στοιχεία για την διάπραξη των εξής αδικημάτων: «Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή» αλλά και «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ. Φλώρου καθώς και «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Παράλληλα, η εισαγγελία εξετάζει νέα στοιχεία που προσκόμισε ο διευθυντής κλινικής του Ευαγγελισμού Σπ. Ζακυνθινός, ο οποίος είχε καταγγείλει και τον γιατρό που κατέθεσε ως ύποπτος ότι βρίσκεται πίσω από την πλαστογραφία του πιστοποιητικού για την υπνική άπνοια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για δυο ακόμη αμφιλεγόμενες ιατρικές γνωματεύσεις για τον Αρ. Φλώρο αλλά και βίντεο στο οποίο καταγράφεται με λεπτομέρειες η μεταγωγή και η εξέταση του 39χρονου στο νοσοκομείο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.