Ειδησεογραφικό site

Δραπετεύουν με κάλπες τον Οκτώβριο

398

Η πολιτική κρίση στην Ιταλία τινάζει στον αέρα τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Μαξίμου. Τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τρέμουν στην κυριολεξία τις επιπτώσεις που θα έχει το ιταλικό ηφαίστειο στην ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα στην έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο και τις αποφάσεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους.
Η ανοδική τροχιά των ελληνικών ομολόγων, η οποία αναμένεται να συνεχίσει με δεδομένο ότι η κρίση στην Ιταλία θα είναι διαρκείας, κλείνει οριστικά τον δρόμο στη λεγόμενη «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια.
Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα παρακαλεί για προληπτική πιστωτική γραμμή την οποία μέχρι τώρα εξόρκιζε ο Αλέξης Τσίπρας και τη χρέωνε στον Γιάννη Στουρνάρα και άλλους… εχθρούς της κυβέρνησης που επιχειρούσαν να γκριζάρουν την έξοδο από τα μνημόνια.
Με τα επιτόκια που διαμορφώνονται το κόστος δανεισμού εκτινάσσεται στα ύψη εγκυμονώντας κινδύνους για την πορεία της οικονομίας.
Η νευρικότητα των αγορών δεν αποκλείει επίσης και τα σενάρια η Ελλάδα να μην μπορέσει καν το προσεχές διάστημα να βγει στις αγορές.
Οι παρενέργειες της ιταλικής κρίσης έχουν παραλύσει στην κυριολεξία το Μαξίμου που κινδυνεύει αντί για «καθαρή έξοδο» να βρεθεί μπροστά σε έναν νέο εφιάλτη και να αναγκαστεί να υποκύψει στις όποιες γερμανικές απαιτήσεις.
Το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την ιταλική κρίση καίει στην κυριολεξία και το στρατηγικό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα για μείωση του δημοσίου χρέους.
Οι Γερμανοί έχουν στηλώσει τα πόδια γιατί ενδεχόμενη απόφαση για δραστική μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και στις απαιτήσεις που προβάλουν οι Ιταλοί.
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τα πάντα στους Γερμανούς -ακόμα και την ονομασία των Σκοπίων- για να πάρει το εισιτήριο της εξόδου από τα μνημόνια και μια απόφαση για το χρέος, τώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε επικίνδυνα αδιέξοδα.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ιταλική κρίση ανατρέπει ριζικά τον πολιτικό σχεδιασμό του Μαξίμου.
Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές τον Οκτώβριο όχι μόνο δεν μπορούν να αποκλειστούν αλλά αποτελούν μονόδρομο αν τα επιτόκια των ομολόγων που διαμορφώνονται στις αγορές τραβήξουν την ανηφόρα, καθιστώντας τον δανεισμό καθαρή αυτοκτονία.
Γι’ αυτό στο Μαξίμου βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης.
Στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια εκτιμούν ότι η κρίση στην Ιταλία δεν πρόκειται να εκτονωθεί.
Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών το φθινόπωρο θα γιγαντώσει την κρίση αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο των αντισυστημικών κομμάτων της Λέγκας του Βορρά και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
Μέσα σε ένα θολό τοπίο και με τα επιτόκια των αγορών να είναι απαγορευτικά για την Ελλάδα, το σενάριο των εκλογών αποτελεί λύτρωση για την κυβέρνηση που εμφανίζεται εγκλωβισμένη σε όλα τα μέτωπα.

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΔΙΧΑΣΜΟ

Το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές είναι αυτό που καθορίζει και την επικοινωνιακή γραμμή του Μαξίμου.
Οι απόπειρες του μηχανισμού προπαγάνδας να πολώσουν το κλίμα για να συσπειρώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ που αιμορραγεί από παντού δεν φαίνεται να έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Οι δημοσκοπήσεις ακόμα και αυτές που γίνονται για λογαριασμό του Μαξίμου και βέβαια δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ερώτημα είναι αν είναι προτιμότερη μια ηρωική έξοδος τον Οκτώβριο πριν από τη μεγάλη σφαγή των συνταξιούχων, η οποία αναγκαστικά θα προκαλέσει διαλυτικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και απόλυτη διάρρηξη των σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος με την κοινωνία.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι διάφοροι παρακρατικοί μηχανισμοί θα επιχειρήσουν να στήσουν προβοκάτσιες με αφορμή τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό.
Είναι το τελευταίο χαρτί που θα παίξει ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου που εντάσσεται στο σταλινικό δόγμα της συκοφάντησης των αντιπάλων και της δημιουργίας τεχνητής έντασης και διχασμού για τις ανάγκες συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά από επικίνδυνες αθλιότητες και στημένα επεισόδια, επιδιώκουν να εμφανίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δήθεν ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή και την Ακροδεξιά.
Στόχος των παρακρατικών μηχανισμών είναι να ακυρώσουν το μήνυμα των συλλαλητηρίων και να αποδυναμώσουν το ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα που είναι αντίθετο με την μειοδοτική λύση που προωθεί η κυβέρνηση.
Γι’ αυτό ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μαξίμου επιστράτευσε τα τρίκυκλα, τους Γκοτζαμάνηδες και τους Εμμανουηλίδηδες σε μια προσπάθεια να διχάσει την κοινωνία και να διαμορφώσει τεχνητές διαχωριστικές γραμμές.
Το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο γιατί με αφορμή τις συγκεντρώσεις για το Σκοπιανό ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης σπεκουλάρει με την ένταση προκαλώντας τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που έχουν αποφασίσει να βροντοφωνάξουν για μια ακόμα φορά το, όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Όλοι αυτοί σύμφωνα με τους παρακρατικούς μηχανισμούς του Μαξίμου είναι συνοδοιπόροι της Ακροδεξιάς, της Χρυσής Αυγής και φασίστες.
Την ανησυχία τους για ενδεχόμενη προβοκάτσια στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν έχουν εκφράσει οι οργανωτές και η Παμμακεδονική Ένωση

Τα σχόλια είναι κλειστά.