Ειδησεογραφικό site

Τι τρέχει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν; Γιατί «εξαφανίσθηκε»;

89

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υποφέρει από «δυσφορία», ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, μέσω της ανάγνωσης ενός επίσημου εγγράφου.

Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική επίσημη  ενημέρωση για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη, ο οποίος έχει να εμφανιστεί δημοσίως τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ενώ εν τω μεταξύ οργιάζουν οι φήμες για το τι μπορεί να συμβαίνει.
 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που είναι 31 ετών, φωτογραφήθηκε τελευταία φορά δημοσίως στις 3 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη σύζυγό του, ενώ παρακολουθούσαν μια συναυλία.

«Ο πλούτος και η ευημερία του σοσιαλισμού μας οφείλονται στις επίπονες προσπάθειες του αρχηγού μας, που συνεχίζει να φωτίζει το μονοπάτι του λαού, παρά το ότι υποφέρει από δυσφορία» ήταν ολόκληρη η ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης.

Μάλιστα, την ανακοίνωση ακουλούθησε ένα ρεπορτάζ για συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, από την οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν απών.

Σύμφωνα πάντως με ειδικούς που επιστράτευσε το βρετανικό δίκτυο Sky News, ο Κιμ Γιονγκ Ουν πάσχει από ουρική αρθρίτιδα.

Καθώς η εξαφάνιση του Βορειοκορεάτη ηγέτη απασχόλεισε τα Μέσα Ενημέρωσης διεθνώς, ο Μάικλ Μάντεν, ειδικευμένος σε ζητήματα που αφορούν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, απεφάνθη ότι το πιθανότερο είναι να πάσχει από ουρική αρθρίτιδα. Με βάση την τελευταία του εμφάνιση με μπαστούνι, τον Ιούλιο, τις τελευταίες του φωτογραφίες, τα κιλά που έχει πάρει, το οικογενειακό του ιστορικό και άλλα στοιχεία, κατέληξε πως το πιθανότερο είναι να πάσχει από την ασθένεια αυτή: «Είναι πιθανό η διατροφή του αλλά και η κληρονομικότητα να προκάλεσαν την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας, από την οποία έπασχαν κι άλλα μέλη της οικογένειάς του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.