Ειδησεογραφικό site

Ο «Γύλος» και άλλοι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος

439

Αποκάλυψη: Στο φως 3+1 καταθέσεις-σοκ από τη «μυστική δικογραφία» της «NΟΒΑΡΤΙΣ»

Είπα αυτή την εβδομάδα να αναδείξω το εν υπνώσει ταλέντο μου στην ερευνητική δημοσιογραφία (ως γνήσιος υπηρέτης του λειτουργήματός μου) και να σας αποκαλύψω 3+1 άγνωστες πτυχές από τη «μυστική δικογραφία» της Νοβάρτις, στην οποία περιέχονται καταθέσεις μαρτύρων με υψηλό δείκτη προστασίας και διπλό Ph (για την καταπολέμηση ανοιξιάτικων θεσμικών και δημοκρατικών αλλεργιών), που πιστεύω (και… Πάτερ ημών) πως θα συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε να γίνουν κατανοητά από τον ελληνικό λαό τα τεκμήρια ενοχής που πρέπει να αντικρούσουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, προς υπεράσπιση της (μέχρι αποδείξεως του… εναντίου) αθωότητός τους και να αποδοθούν ως πάνλευκη Περιστερά (τύπου Μπαζιάνα) στην κοινωνία, με την αρωγή- βεβαίως- και της κυβερνητικής πλειοψηφίας των αδέκαστων και (κατά τεκμήριο) αδιάφθορων ανακριτών.

Του Κούτα Μάρες

ΚΑΤΑΘΕΣΗ (1)

(Ένας «συστημένος» εθελοντής μάρτυρας προσέρχεται ενώπιον της προεξεταστικής επιτροπής προκειμένου να καταθέσει, χωρίς κουκούλα. Για λόγους όμως ανωτέρας βίας και προς αποφυγή συγχύσεων, του εδόθη κωδικό όνομα αλλά, φευ, κατά τον… ρουν των γεγονότων ο μάρτυς απωλέσθη και έτσι στερηθήκαμε της δυνατότητος να ακολουθήσουμε τη διαδρομή του βρόμικου χρήματος. Δείτε πώς…).

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Τι είσαι εσύ;

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ : Ο Γύλος! Δεν έχεις ακουστά, κύριε πρόεδρε, που λένε «Τρύπια Χάντρα»; Όπως λένε το τρύπιο δολάριο. Έτσι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ(ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Τι είναι αυτή «Τρύπια Χάντρα»;

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ: Στέκι παράνομο. Νταλαβεριτίδικο. Ε, τσαντούλες τροχήλατες, σακάκια με φόδρα, νομίσματα σε χαρτοπετσέτες, τα αυτοκινητάκια, με τέτοια έρχονται τα κακόμοιρα τα άστεγα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Ποια;

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ: Τα «ζευγαράκια» με τα λευκά κολάρα, κύριε πρόεδρε. Σουφρώνουν τις μιζούλες τους, κάνουν τα κοντραμπάντα τους και ούτω καθεξής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Δε μου λες, γιατί μιλάς σ’ εμένα και κοιτάς τον γραμματέα;

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ: Μπα, εσάς κοιτάω, κύριε πρόεδρε, αλλά το μάτι μου φταίει. Είναι λίγο όρτσα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Λοιπόν, και τι θέλεις να μας πεις; Τ’ όνομα σου, καταρχήν.

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ: Γύλος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Δεν είναι όνομα αυτό. Το κανονικό σου πες μας.

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ: Το κανονικό μου όνομα, κύριε πρόεδρε, είναι Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλας του Νικόλα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Γραμματεύς… γράψε. Σπαγγελοδη… Σπανοβαγγελονικολόπουλος Δημήτριος…

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ: Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλας του Νικόλα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Ε… Σπαγγοβαγγελο…

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ: Σπανόβαγγελο…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Σπαγγόβαγγελο… Μα όνομα είναι αυτό, χριστιανέ μου;

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ: Εγώ ειδοποίησα, κύριε πρόεδρε. Πες με Γύλο να μην μπερδεύεσαι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Εντάξει, θα σε λέω «γύλο» για πρακτικούς λόγους και σε κηρύσσω προστατευόμενο μάρτυρα για να μην μπερδεύομαι. Μπερδεύομαι όμως και με τα μάτια σου! Δεν ξέρω πότε με κοιτάς!

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ: Ε, είναι μέχρι να το συνηθίσεις, κύριε πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Σιγά μην περιμένω να το συνηθίσω… (Φωνάζει:) Όργανο…

ΟΡΓΑΝΟ: Διατάξτε, κύριε πρόεδρε…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ): Πάρε τον μάρτυρα και πήγαινέ τον στο αρμόδιο τμήμα για να του φορέσουνε αμελλητί κουκούλα.

ΟΡΓΑΝΟ: Μάλιστα, κύριε πρόεδρε. Αμελλητί…. (Απευθυνόμενος προς τον μάρτυρα:) Έλα μαζί μου… Από πού πας;

ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΓΥΛΟΣ: Από κει. (Δείχνει με το μάτι αλλά είναι αλλήθωρος).

ΟΡΓΑΝΟ: Και ‘γω από κει πάω… Πάμε μαζί.

(Φεύγουν προς αντίθετες κατευθύνσεις και ούτως πως ο μάρτυρας απωλέσθη).

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ (2)

(Ο προστατευόμενος μάρτυρας με το ψευδώνυμο «Χρυσόστομος Γλωσσοδέτης» καταθέτει ενώ ο εντεταλμένος τον διακόπτει, διατυπώνοντας καίριες ερωτήσεις προς διαλεύκανση της αλήθειας)

ΜΑΡΤΥΣ «Χρυσόστομος Γλωσσοδέτης»:… ναι, ναι, εμείς τα δώσαμε γιατί κοίταξε εμείς στις φαρμα… στην αρχή ούτε, ούτε και κοιτάξτε αυτός δεν ήθελε αυτούς μπροστά για να καν… γίνει αυτό το το λάδωμα αλλά ύστερα μόλις μόλις όμως είπαμε ότι αυτό εμείς κα… θέλαμε όχι είπε λέει θέλω να γίνει, και εμείς μετά είπαμε όχι λέμε δεν δεν θα γίνει, θα καν… γίνει αυτό πάλι φα..φα νέος υπουργός για να οριστεί για να να αφού ξαναγίνει πάλι το λάδωμα…

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ: Δηλαδή αυτός σας είπε πως αν δεν γίνει το λάδωμα θα τα πάρει από αλλού, εφόσον υπάρχουν ανταγωνιστικές εταιρείες και όλα αυτά;

ΜΑΡΤΥΣ «Χρυσόστομος Γλωσσοδέτης»: Όχι, δεν πειράζει εμάς δεν μας πειράζει ας γίνει όποτε, να ‘ναι… και μας όρισε πάλι αυτή την…

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ: Θέλετε να πείτε δηλαδή πως υπήρχε η πίεση για δωροδοκία από την πλευρά του υπουργού;

ΜΑΡΤΥΣ «Χρυσόστομος Γλωσσοδέτης»: Ναι, ναι, α μπράβο… Ύστερα, ακούς, μόλις είπε, είπε… Κοιτάξτε αυτός ότι ότι ότι όχι δεν θέλω για να γίνει το ε και μείς ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε, ε δεν θέλουμε και μείς και αυτός ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε είπαμε αυτό που θέλαμε και μείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει δεν, ούτε και εμείς θέλουμε. Μετά είπε, πάλι ξέρετε εγώ θέλω να γίνει, ε εμείς όμως μετά δε δεχτήκαμε μετά από όλα αυτά και είπαμε να γίνει μετά η δωροδοκία, οπότε το γυρίζει ορίζει νέο ραντεβού… Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο.

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ (3)*

ΑΣΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ (ΣΚΕΤΗ): (Η κουκούλα, δασκαλεμένη καταλλήλως, άρχισε να μιλάει ως εκ σώματος καταγγέλλοντας): «Δούλευα στη φαρμακευτική εταιρεία επί αρκετά χρόνια. Μια μέρα στο κυλικείο άκουσα τον κυλικειάρχη να λέει στο κινητό, μιλώντας με τον μπατζανάκη του πως άκουσε από την καθαρίστρια να υποστηρίζει πως η θεία της, η οποία εργάζεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, αφουγκράστηκε κατά λάθος έναν εργάτη που δούλευε ματσακόνι στα πλοία να λέει σε ένα άλλον ότι έχει έναν ξάδερφο ο οποίος κάνει παρέα με έναν ντελιβερά που παραδίδει πίτσες στο σπίτι ενός φαρμακοποιού ο οποίος είναι φίλος κάποιου κουνιάδου ενός τέως υπουργού που τυγχάνει ξάδερφος κάποιου ποδοσφαιριστή ο οποίος παντρεύτηκε τη δεύτερη ξαδέρφη του γαμπρού μιας άγνωστης γυναίκας που άκουσε ένα βράδυ τον άντρα της να μονολογεί ενώ έβλεπε τηλεόραση πως ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσα από τις εκπομπές του για τον αρχαίο τραγουδιστή Πλούταρχο ξεπλένει χρήμα, κάτι που είναι ευρέως γνωστό και αυταπόδεικτο απ’ το όνομα του Πλούταρχου, το οποίο έχει ως πρώτο συνθετικό το “πλούτος”…».

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ (4)

(Προσέρχεται ο μάρτυρας με το ψευδώνυμο «Φαρμακουλιανός Κελαηδάης». Διακρίνεται για την κοινωνική του ευαισθησία, γι’ αυτό και η κατάθεσή του στηρίχθηκε στο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη με τον εμβληματικό τίτλο «Πού βαδίζομεν, κύριοι;» και ούτως πως έθεσε τους εντεταλμένους εξεταστές προ των ευθυνών τους. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν εδέχθη συνδρομή ή συνοδεία κανενός δημοσίου οργάνου διότι έπαιζε μανιωδώς μόνο το δικό του)

Μάρτυς «Φαρμακουλιανός Κελαηδάης» (άδοντας κάτω από την κουκούλα σαν πο(υ)λάκι):

Τα `πιασε ο Μηνάς απ’ την Ανέτα

που ‘χε δει σε φαρμακείο υπουργό

Το ‘λεγαν ο Χρηστάκης με την Τέτα

που ‘χε ακούσει να το λέει κι η Ζωζώ

όταν δούλευε η Μάρη στη Νοβάρτις με τον Άρη

Που ‘ταν δίπλα με τη Ρένα και μετά με τον Μηνά

που’ χε κολλητή την Άννυ που τα είχε με τον Γιάννη

που τον είδαν να τσουλάει μια βαλίτσα με λεφτά

Το ‘μαθε η Μαίρη και το είπε στον Λευτέρη

Που όμως το ‘ξερε απ’ τον Άρη της Νοβάρτις και τη Μάρη

Που καρφώσαν την Ανέτα που ‘χε δει τον υπουργό

Κι ήταν τότε που το άκουσα κι εγώ.

 

 

* Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη αποκάλυψη δεν είναι δική μου.

Την έφερε… όλη στο φως ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης μέσα από τη στήλη

του «Προαστιακός» στα «Νέα του Σαββατοκύριακου», την περασμένη…

Παρασκευή (τότε βγήκαν τα Σαββατιάτικα φύλλα).

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.