Ειδησεογραφικό site

25η Μαρτίου: Με μαύρα περιβραχιόνια και πένθη για τα Τέμπη παρέλασαν μαθητές στη Λάρισα

33

Δεν ήταν λίγοι οι μαθητές από διάφορα σχολεία της Λάρισας, οι οποίοι παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια και πένθη, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. 

Άλλοι μαθητές, όπως του 7ου Γυμνασίου, παρέλασαν με κονκάρδα που ανέγραφε «ήταν έγκλημα».

Η «σιωπηρή» διαμαρτυρία εκτυλίχθηκε σε απολύτως κόσμια πλαίσια, με τον δέοντα σεβασμό στη βαρύτητα της ημέρας.

Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, χθες Παρασκευή, ο 17χρονος μαθητής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Βασίλης Κολτσίδας, εξήγησε πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση». Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι προαιρετικό, αλλά και πως «θα το φορέσουμε γιατί δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τόσο σημαντικό έγκλημα, επειδή είναι παρέλαση».

Αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής, εξήγησε ότι «τα παιδιά έχουν καταλάβει από μόνα τους ότι δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης, ζούμε σε μια κοινωνία, που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και ο ανθρώπινος παράγοντας θα έχει μηδενιστεί».

«Τα παιδιά χρησιμοποιούν το τρένο και βλέπουν τα προβλήματα. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το παραμύθι που προσπαθούν να μας πουλήσουν και έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύουν ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης δεν ισχύει. Οι μαθητές δεν τρώμε κουτόχορτο, φταίνε διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.