Ειδησεογραφικό site

Ποιος κρύβεται στην οδό Φαβιέρου 30;

34

Του Ανδρέα Ζαμπούκα

Αν είχαμε την δυνατότητα να ψάξουμε τον τρόπο που έχει κατανεμηθεί ο πλούτος στην ελληνική κοινωνία, θα διαπιστώναμε ότι μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό λειτούργησε με καθαρά ιδιωτικά μέσα. Δουλειές ιδιωτών με το Δημόσιο, κρατικά κεφάλαια, εργολαβίες και φυσικά το μεγάλο «κρατικό παιδομάζωμα» που κάθε οικογένεια ονειρευόταν για το παιδί της.

Αυτή βεβαίως η τακτική  είναι τόσο πολύ εμπεδωμένη ως διαδικασία συναλλαγής, που η μόνη λύση για να σταματήσει, είναι να καταργηθεί το δημόσιο χρήμα! Ας μην δουλευόμαστε άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση όλο αυτό το συνονθύλευμα των πλιατσικολόγων που ο «σοφός» λαός στέλνει στη Βουλή, να προδώσουν τις παλιές τους συνήθειες. Εκτός κι αν κάποιος τους αφαιρέσει την διαχείριση του κρατικού χρήματος.

Τι γίνεται λοιπόν στην οδό Φαβιέρου 30 από χθες; Περισσότεροι από 200 «εκλεκτοί» συμπολίτες μας  θα επανδρώσουν τα νέα γραφεία του οργανισμού «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ).  Μια άσχετη τροπολογία (4439/2016) την οποία ψήφισαν νύχτα, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ με η Ένωση Κεντρώων (η Ν.Δ. και το Ποτάμι είπαν «όχι», ενώ η Χ.Α. ψήφισε «παρών») ήταν αρκετή για να στείλει στην ασφάλεια του Δημοσίου, 213 συμβασιούχους, παρόλο που ο Άρειος Πάγος τους απέρριψε αμετάκλητα, επειδή δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!

Η παράγραφος όμως που, σημειωτέον, ψήφισε και το «μεταρρυθμιστικό» ΠΑΣΟΚ.., περιείχε το εξής «έξυπνο» εδάφιο: «οι 213 προσλαμβάνονται κατά παρέκκλιση, κάθε αντίθετης απόφασης και σε προσωποπαγείς θέσεις που θα συσταθούν στην ΚΤΥΠ»!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι τυχεροί στα γραφεία των νέων ορόφων που νοίκιασε επιπλέον, το γαλαντόμο κράτος για να τους στεγάσει; Άραγε θα επιτρέψουν – αφού πρώτα τακτοποιηθούν- σε κάθε ενδιαφερόμενο, να παρακολουθήσει την εργασία τους το επόμενο διάστημα; Υποθετικά, είτε θα συζητούν μεταξύ τους, κάνοντας βόλτες με άδειους φακέλους στο χέρι είτε δεν θα πάνε καθόλου στην δουλειά τους, για να μην προκαλούν.

Ας ρίξουμε όμως και μια ματιά στις ειδικότητες που θα καλύψουν «προσωποπαγείς θέσεις»:  35 διοικητικοί υπάλληλοι, 22 αποθηκάριοι, 87 πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι, τοπογράφοι, ηλεκτρολόγοι, γεωλόγοι, και περιβαλλοντολόγοι, 28 σχεδιαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, 10 κλητήρες, 7 οικονομικοί υπάλληλοι, 7 λογιστές, 2 στατιστικολόγοι, 3 οδηγοί, 2 καθαρίστριες, 1 εργοδηγός, 1 σχεδιαστής επίπλων και 8 αγνώστου ταυτότητας…

Πόσο στοιχίζουν τώρα, όλοι αυτοί που εξέθρεψαν τα ελεήμονα ένστικτα  των 2/3 της Βουλής; Μόνο η μισθοδοσία τους θα φτάσει τα 4,5 εκατομμύρια το χρόνο- 45 εκ. σε μία δεκαετία-, χωρίς να υπολογίσει τα λειτουργικά έξοδα και τα ενοίκια των γραφείων. Θυμίζω ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε 45 εκ. στους Ιταλούς…

Έχω πάψει από καιρό, να απαντώ στο ερώτημα «απλοϊκών» – για να μην πω κάτι χειρότερο- ερωτήσεων τύπου «Μα, φταίνε οι άνθρωποι; Θα χαρείς αν προστεθούν κι άλλοι 200 άνεργοι;». Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συνεισφέρω ακόμα και στο ισόβιο επίδομα ανεργίας τους  από το υστέρημά μου, αρκεί να μην τους νομιμοποιούσε το κράτος πίσω από την πλάτη μου!

Αυτοί οι άνθρωποι κρύβονται  από χθες ως «φαντάσματα» σε εικονικές θέσεις. Και θα κρύβονται πάντα στην ζωή τους για να αποφύγουν την πραγματικότητα που θα τους στοχοποιεί. Δεν έχει σημασία που δεν φταίνε οι ίδιοι. Είναι υπεύθυνοι γιατί συμμετέχουν σε μία συναλλαγή. Δεν θα πεθάνουν από τύψεις αλλά θα είναι «ηθικοί αυτουργοί» ενός άθλιου και κατάπτυστου πελατειακού κράτους που ωθεί ολόκληρη χώρα στην καταστροφή…

Αναδημοσίευση από το liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.