Ειδησεογραφικό site

20 χρόνια «ΚΑΡΦΙ» και το ταξίδι συνεχίζεται

228

Μπορεί να μοιάζει σαν να ήταν μόλις χθες, και όμως συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την εποχή που ο εμβληματικός Νίκος Κακαουνάκης, αποφάσισε να κρεμάσει στα περίπτερα το πιο προχωρημένο εκδοτικό εγχείρημα της Μεταπολίτευσης, το «ΚΑΡΦΙ».
Το «ΚΑΡΦΙ» αποτέλεσε πραγματική επανάσταση για τον χώρο του Τύπου.
Εφημερίδα με πολύ μικρό σχήμα και περιεκτικά κείμενα, με ουσία και ειδήσεις αποτέλεσμα επίπονου ρεπορτάζ, σε μια εποχή που στον Τύπο κυριαρχούσαν τα μακρόσυρτα δημοσιογραφικά «σεντόνια» τα οποία προκαλούσαν μόνο πλήξη στον μέσο αναγνώστη.
Όλη η εφημερίδα του Νίκου Κακανουνάκη, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία της σελίδα, ήταν επιθετική, αιχμηρή και κυρίως αποκαλυπτική.
Ο μεγαλύτερος αδιαμφισβήτητα ρεπόρτερ της Μεταπολίτευσης κατάφερε ως εκδότης πλέον, να παράξει ένα δημοσιογραφικό προϊόν ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ, το οποίο κανείς δεν κατάφερε να αντιγράψει παρά τις πολλές προσπάθειες της τελευταίας εικοσαετίας.
Το «ΚΑΡΦΙ» που εκδόθηκε στα τέλη Νοέμβρη του 1999, στην εποχή της τηλεοπτικής παντοδυναμίας, επέτυχε να επαναφέρει τις εφημερίδες σε πρώτο πλάνο, αφού οι μεγάλες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του «ΚΑΡΦΙΟΥ» και προσωπικά του Νίκου Κακανουνάκη, υποχρέωναν τα κανάλια και τα ραδιόφωνα εκείνης της εποχής να τον ακολουθούν και ενίοτε να τον αντιγράφουν.
Είναι πραγματικά αμέτρητες οι αποκαλύψεις του ιδρυτή της εφημερίδας που επηρέασαν τις εξελίξεις, σημαδεύοντας με ανεξίτηλο δημοσιογραφικό μελάνι την πολιτική ζωή του τόπου.
Το «ΚΑΡΦΙ» παράλληλα και από την πρώτη μέρα της έκδοσης του, στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόδωσε ποτέ τις αρχές του και κυρίως τους χιλιάδες πιστούς αναγνώστες του.

Επέστρεψε στις ρίζες του

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η διαχείριση αυτού του ιστορικού τίτλου πέρασε στα χέρια της εταιρείας «Λυκαβηττός Εκδόσεις» που πλέον έχει και την ευθύνη της εβδομαδιαίας έκδοσης του.
Ο στόχος μου προσωπικά, αλλά και όλης της δημοσιογραφικής μας ομάδας, ήταν το «ΚΑΡΦΙ» να επιστρέψει στις ρίζες του. Κάτι που ήδη συμβαίνει τους τελευταίους μήνες.
Ανανεώσαμε αισθητικά την εφημερίδα, ενισχύσαμε την δημοσιογραφική μας ομάδα, επιχειρώντας να συνδέσουμε το πλούσιο παρελθόν της έκδοσης με την Ελλάδα του 2020.
Την Ελλάδα του Ιντερνετ, του Facebook και του Twitter, διατηρώντας παράλληλα όλα εκείνα τα δημοσιογραφικά χαρακτηριστικά που έκαναν πάντα το «ΚΑΡΦΙ» ένα δυναμικό έντυπο, με θέση, άποψη και αποκαλύψεις.
Η κυκλοφοριακή άνοδος που σταθερά κατεγράφη τους τελευταίους μήνες, σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τον Τύπο, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση του «εκσυγχρονισμού» της αγαπημένης σας εφημερίδας.
Ήδη κάθε βδομάδα προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα πλήρες τηλεοπτικό ένθετο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από οποιαδήποτε περιοδικό που κυκλοφορεί επι πληρωμή στην αγορά. Ενώ ακολουθούν και άλλα ένθετα – έκπληξη τους επόμενους μήνες, που θα μεταφέρουν κυρίως στις μεγαλύτερες γενιές των αναγνωστών μας – οι οποίοι δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι με τα κομπιούτερ και τα κινητά – τον παλμό του διαδικτύου.
Το «ΚΑΡΦΙ» όμως πάνω από όλα παραμένει μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ εφημερίδα.
Που για είκοσι χρόνια αρνήθηκε τις «κωλοτούμπες», και στάθηκε πιστά στο πλευρό της Δημοκρατικής Παράταξης, χθες του ΠΑΣΟΚ και σήμερα του ΚΙΝΑΛ.
Το «ΚΑΡΦΙ| θα συνεχίσει να δίνει τους αγώνες του απέναντι στον ιστορικό πολιτικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από την Δεξιά.
Το «ΚΑΡΦΊ» όμως βρίσκεται και απέναντι στους αδίστακτους σύγχρονους λαφυραγωγούς, που επιχειρούν να οικειοποιηθούν με πρωτοφανή πολιτική χυδαιότητα την κληρονομιά της Δημοκρατικής Παράταξης.
20 χρόνια ΚΑΡΦΙ και το ταξίδι συνεχίζεται.
Χωρίς καμιά έκπτωση σε θέσεις, αξίες και αρχές.

Η. Κ.Τζαφέρης

Τα σχόλια είναι κλειστά.