Ειδησεογραφικό site

19ο Συνέδριο ΚΚ Κίνας: Η δέσμευση Τσινπίνγκ, ο μεγεθυντικός φακός, τα drones και οι ακυρώσεις Airbnb

89

Το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και η δέσμευση του προέδρου της χώρας Σι Τσινπίνγκ ότι ανοίγει μια «νέα εποχή» για το Πεκίνο, μαζί με την συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ με τον έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, είναι δύο από τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες τον διεθνή Τύπο.

Οι εργασίες του 19ου Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας άνοιξαν σήμερα νωρίς το πρωί, (09:00, τοπική ώρα), στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνου, ενώ η] εναρκτήρια τελετή μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Κίνας China Central Television.

Συνολικά 2.287 σύνεδροι έχουν επιλεγεί από όλη τη χώρα για να συμμετάσχουν στο συνέδριο. Το Εθνικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, που συνήθως πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια, αποκαλύπτει τη νέα ηγεσία της χώρας και καθορίζει τον οδικό χάρτη για την οικονομία της για τα επόμενα πέντε και πλέον έτη.
Στο 19ο Συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η δύναμη του ισχυρού άντρα της Κίνας, Σι Τσινπίνγκ, γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας, προέδρου της χώρας και επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής τόσο του κόμματος όσο και του Κράτους.

Στον «πυρετό» των εργασιών, τα παγκόσμια βλέμματα είναι στραμμένα «στην πανίσχυρη δύναμη», που θα μπορούσε να κατευθύνει ολόκληρο τον κόσμο σε θέματα πολιτικής, οικονομίας, άμυνας και περιβάλλοντος, όπως έχει υποστηρίξει ο ισχυρός άντρας, Σι Τσινπίνγκ.

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου αυτή την ώρα, αφορά στον πρώην κινέζο πρωθυπουργό Τσιάνγκ Ζεμίν, ο οποίος διαβάζει έγγραφα με μεγεθυντικό φακό! 

Ο 91χρονος (φήμες ήθελαν να έχει φύγει από τη ζωή) κάθεται δίπλα στον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.

«Το κινεζικό έθνος είναι ένα υπέροχο έθνος. Έχει περάσει μέσα από δύσκολες καταστάσεις και αντιξοότητες και παραμένει αδάμαστο. Οι Κινέζοι είναι υπέροχοι άνθρωποι. Είναι γενναίοι και δε θα σταματήσουν ποτέ να αναζητούν την πρόοδο», τόνισε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τσινπίνγκ, στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Σι Τσινπίνγκ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 2012, έχει εδραιώσει την εξουσία του και αναμένεται να παραμείνει ηγέτης του Κόμματος.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας έστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς την Ταϊβάν, υποστηρίζοντας ότι το Πεκίνο έχει τη δύναμη – εξουσία και τη θέληση να καταστείλει οποιαδήποτε προσπάθεια ανεξαρτησίας.

Πολίτες περνούν μπροστά από οθόνη, την ώρα που ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας εκφωνεί λόγο

Το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, που λαμβάνει χώρα υπό ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Τότε, θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, που ηγείται της χώρας και είναι το υψηλότερο Σώμα Αποφάσεων.

Ο Σι Τσινπίνγκ, στο λόγο του αναφέρθηκε στα πρόσφατα επιτεύγματα της Κίνας, υπογραμμίζοντας ότι «ο σοσιαλισμός με τα κινεζικά χαρακτηριστικά σε αυτή τη νέα εποχή, δείχνουν ότι η χώρα έχει αναδειχθεί σε σπουδαία δύναμη παγκοσμίως».

Παράλληλα, είπε ότι χάρη σε δεκαετίες «ακούραστου αγώνα», η Κίνα «στάθηκε στο ύψος της, ισχυρή δύναμη στην Ανατολή».

Η εναρκτήρια ομιλία του κινέζου προέδρου διήρκεσε τρεις ώρες και 23 λεπτά.

Σύμφωνα με το «Business Insider», το 19ο Συνέδριο έχει επηρεάσει τις δομές της χώρας, καθώς πολλές επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια, έχουν διακόψει την λειτουργία τους, υπηρεσίες διαμονής όπως η Airbnb ακυρώνουν τις κρατήσεις στο κέντρο του Πεκίνου, ενώ έχει απαγορευτεί η χρήση drones για έναν υπέροχο γαλάζιο ουρανό!

Δείτε φωτογραφίες από το Συνέδριο 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κίνας, υποβασταζόμενος, καταλαμβάνει τη θέση του

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του 

Τα σχόλια είναι κλειστά.