Ειδησεογραφικό site

«Μπουρίνι» στη Θεσσαλονίκη, καταστροφές και πλημμυρισμένοι δρόμοι

51

Υπό καταρρακτώδη βροχή «ξύπνησε» σήμερα η πόλη της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να πλημμυρίσουν κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Εκτός από τα προβλήματα μετακίνησης, σημειώθηκε και πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές περιμετρικά του κέντρου της πόλης.

Μικρές καθυστερήσεις υπήρξαν επίσης στις αναχωρήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ωστόσο, οι αφίξεις των αεροσκαφών γίνονται χωρίς πρόβλημα.

Η έντονη βροχόπτωση στην πολή συνεχιζόταν και μετά το ξημέρωμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και η παραλιακή οδός.

Δύο οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε τουλάχιστον 100 κλήσεις για πάντληση υδάτων από υπόγεια. Παράλληλα, υπήρξαν και κάποια προβλήματα, με διακοπές ηλεκτροδότησης, που εν συχεία αποκαταστάθηκαν σταδιακά.

ΕΜΥ: Χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επεκταθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο οι βροχές και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, δεν αποκλείεται, παρά την πιο περιορισμένη διάρκειά τους, να είναι παροδικά ισχυρές και να συνοδεύονται πιθανόν και αυτές από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Την Τετάρτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.