Ειδησεογραφικό site

Τα 10 ακριβότερα σπίτια του πλανήτη και οι ιδιοκτήτες τους

97

Οι ιδιοκτήτες των πιο πολυτελών σπιτιών του κόσμου, αποτελούν τις περισσότερες φορές ένα μυστήριο. Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, αλλά υπάρχει κανείς που να γνωρίζει το όνομα του Tim Blixseth ή του Ινδού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος έχτισε ένα κτίριο 27 ορόφων μόνο για τον εαυτό του;
Χρησιμοποιώντας πληροφορίες που παρέχονται από το CompareCamp.com, το time συγκέντρωσε τα 10 πιο ακριβά σπίτια-μοντέρνα κάστρα στον κόσμο καθώς και τους υπερτυχερούς που τα κατέχουν!
7 Upper Phillimore Gardens

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 128 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Olena Pinchuk – Κόρη του Λεονίντ Κούτσμα, δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας.
Kensington Palace Gardens

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 140 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Roman Abramovich – Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επιχείρησης επενδύσεων Millhouse LLC και της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου Chelsea.
Seven The Pinnacle


Yellowstone Club near Big Sky, Montana.
Τοποθεσία: Big Sky, Μοντάνα

Αξία: 155 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτες: Edra και Tim Blixseth – Η μεν Real estate developer, ο δε βαρόνος ξυλείας, ίδρυσαν από κοινού τη Λέσχη Yellowstone.
Hearst Castle


Indoor Pool at Hearst Castle, designed in style of Roman baths.

Αξία: 191 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτες: William Randolph -Το κάστρο χτίστηκε από τον πρώτο μεγιστάνα εφημερίδας της χώρας. Είναι πλέον τουριστικό αξιοθέατο και μέρος του πάρκου της Καλιφόρνια.
Ellison Estate

Τοποθεσία: Woodside, Καλιφόρνια

Αξία: 200 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Larry Ellison – Συν-ιδρυτής της Oracle και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το 2013, σύμφωνα με το Forbes.
18-19 Kensington Palace Gardens

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 222 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Lakshmi Mittal – Ο επικεφαλής της Arcelor Mittal, του μεγαλύτερου παραγωγού χάλυβα στον κόσμο και σύμφωνα με το Forbes, ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία.
Four Fairfield Pond

Τοποθεσία: Sagaponack, Νέα Υόρκη

Αξία: 248,5 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Ira Rennert – Ιδιοκτήτης του Ομίλου Renco, μιας εταιρείας συμμετοχών με επενδύσεις στην κατασκευή αυτοκινήτων. Έχει επίσης, μερίδιο σε μέταλλα και ορυκτά.
Villa Leopolda

Τοποθεσία: Κυανή Ακτή, Γαλλία

Αξία: 750 εκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Lily-Safra – Βραζιλιάνα φιλάνθρωπος και χήρα του Λιβανέζου τραπεζίτη, William Safra. Ο σύζυγός της πέθανε όταν ένα άλλο από τα σπίτια του ζευγαριού κάηκε, προφανώς λόγω εμπρησμού.
Antilia

Τοποθεσία: Βομβάη, Ινδία

Αξία: 1 δισεκατομμύριο δολ.

Ιδιοκτήτης: Mukesh Ambani – Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας, με περιουσία 23,6 δισεκατομμύρια δολ., σύμφωνα με το Forbes. Ο Ambani έχει την Reliance Industries, μια εταιρεία ενέργειας και υλικών.
Buckingham Palace


Buckingham Palace
Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 1,55 δισεκατομμύρια δολ.

Ιδιοκτήτης: Ο ανώτατος άρχοντας της Βρετανίας – Σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘, η οποία κυβερνά από τις 6 Φλεβάρη του 1952.

Τα σχόλια είναι κλειστά.