Ειδησεογραφικό site

Οι μεταλλωρύχοι κατέλαβαν δημαρχείο στη Χαλκιδική

46

 

Σε συμβολικό αποκλεισμό του παλιού δημαρχείου Αρναίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας, όπως είχαν προαναγγείλει.Οι δημοτικοί υπάλληλοι αποχώρησαν από το κτίριο, το οποίο πλέον στεγάζει υπηρεσίες του ενιαίου δήμου Αριστοτέλη. Στο σημείο βρίσκεται και αστυνομική δύναμη που παρακολουθεί διακριτικά.

Στο μεταξύ, υπογείτες μεταλλωρύχοι συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους, παραμένοντας μέσα στις στοές στην Ολυμπιάδα.

Σε βάθος μεγαλύτερο των 350 μέτρων τα τελευταία θύματα του Αλέξη Τσίπρα και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καλό οξυγόνο, υπάρχει πολλή υγρασία και πολλά νερά τα τελευταία θύματα του Αλέξη Τσίπρα πολεμούν για την εργασία τους.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης, μάλιστα, ασθενοφόρο χρειάστηκε να μεταφέρει έναν εκ των εργαζομένων στην επιφάνεια της γης γιατί παρουσιάσε πρόβλημα υγείας λόγω της παραμονής του σε τόσο μεγάλο βάθος.

Οι μεταλλωρύχοι δηλώνουν αποφασσισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν και γι’ αυτό από την Τετάρτη κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις δημαρχείων και αποκλεισμό δρόμων.

Αργότερα σήμερα το πρωί αναμένεται να προχωρήσουν σε κατάληψη του δημαρχείου Αρναίας και την Παρασκευή σε κατάληψη του δημαρχείου Μεγάλης Παναγιάς.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.