Ειδησεογραφικό site

Ύμνοι Βαρουφάκη για Σόιμπλε: Είναι η πνευματική δύναμη της ΕΕ

44

Επιχείρηση γοητείας του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει θέσει σε εφαρμογή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, εν όψει της συνάντησης που θα έχουν οι δύο άνδρες στο Βερολίνο το πρωί της Πέμπτης.

Θέλοντας να αναδείξει τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει ο κ. Σόιμπλε στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά και της στρατηγικής που ακολουθεί η Ευρωζώνη, στις δηλώσεις του έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη, ο κ. Βαρουφάκης εξήρε την προσωπικότητα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

«Ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας αλλ και την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον δόκτωρ Σόιμπλε» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Με τον ύμνο αυτό στον κ. Σόιμπλε, ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν προσπαθεί απλώς να δείξει ότι αναγνωρίζει δημοσίως την εμβέλεια και την βαρύτητα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας αλλά, επιπλέον -ποιος ξέρει- μοιάζει ίσως να προσπαθεί να «εξευμενίσει» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος δεν εμφανίζεται απλώς αμετακίνητος αλλά φαίνετα ότι σκληραίνει τη στάση του έναντι της Ελλάδας.

Μιλώντας στην εφημερίδα της Βρετανίας «Telegraph» λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κύριος Βαρουφάκης υπογράμμισε επίσης: «Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο γοητευτικός μπορώ στο Βερολίνο. Θα πω στον κύριο Σόιμπλε ότι μπορεί να είμαστε Αριστεροί, αλλά μπορεί να βασιστεί σ’ εμάς ότι θα διώξουμε τα καρτέλ και την ολιγαρχία από την Ελλάδα, και ότι θα προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, τις οποίες οι προκάτοχοί μας αρνήθηκαν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.