Ειδησεογραφικό site

«Όχι» σε κάθε συζήτηση για το ελληνικό χρέος από τον Πορτογάλο ΥΠΟΙΚ

45

Η Πορτογαλία πέρασε από χρόνια σκληρής λιτότητας που τώρα αποδίδει καρπούς και η Ελλάδα πρέπει, επίσης, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι τους εταίρους και πιστωτές της δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας μιλώντας σε εκδήλωση του Reuters.

O Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα απέκλεισε κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους για την Ελλάδα δηλώνοντας ότι η Αθήνα πρέπει να παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού που έχουν τεθεί από τα κράτη μέλη ειδικά αν εξετάσει κανείς τις θυσίες που έγιναν από την Πορτογαλία, τη χώρα που βρέθηκε, επίσης, σε πρόγραμμα διάσωσης.

Όπως είπε αφού η Λισαβώνα ακολούθησε έναν δρόμο «ο οποίος δεν ήταν ο ευκολότερος» προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και να επιστρέψει στην ανάπτυξη «αυτή θα πρέπει να είναι η αντιμετώπισή μας και για την κατάσταση σε άλλες χώρες».

Δήλωσε, τέλος, ήσυχος ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα προς την Πορτογαλία τονίζοντας ότι τα επιτόκια για τα πορτογαλικά ομόλογα βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά.

«Το σχέδιο του ενιαίου νομίσματος δεν κινδυνεύει. Στο τέλος της ημέρας η Ελλάδα κρατάει τη μοίρα της στα χέρια της» είπε ο Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.