Ειδησεογραφικό site

Όχι Παπανδρέου στο άνοιγμα Βενιζέλου: “Πρώτα εκλογές και μετά συνέδριο και εκλογή νέας ηγεσίας”

73

«Δεν πήγε καλά» η συνάντηση των δύο ανδρών στο γραφείο του κ.Βενιζέλου στη Βουλή λίγη ώρα πριν την β’ ψηφοφορία. Παρών στους διαδρόμους της Βουλής από τον Κ.Σημίτη

Απέκρουσε σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρώην Πρωθυπουργός την πρόταση του Ευ.Βενιζέλου να μην επιμείνει τώρα στην πρότασή του για το ΠΑΣΟΚ, ενόψει και των πιθανών ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και να συμφωνήσουν αμέσως μετά από πιθανές εκλογές, να προχωρήσει το κόμμα στο ανοιχτό συνέδριο και εκεί να τεθούν όλα τα θέματα ακόμα και η εκλογή νέας ηγεσίας.

«Αμφισβήτισέ με μετά τις εκλογές» ήταν το μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου,”Η θέση σου είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ”

Επί της ουσίας, ο κ.Βενιζέλος που ήταν εκείνος που είχε ζητήσει από χθες το ραντεβου, το οποίο πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά λίγο πριν την έναρξη της β’ ψηφοφορίας, πρότεινε στον κ.Παπανδρέου ενα “μορατόριουμ” ενόψει των πιθανών νέων εκλογών, στην εσωκομματική διαμάχη, ζητώντας του να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και παρέχοντας ως “ανταλλάγματα“, άμεσα την αναστολή του εγχειρήματος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και μεσοπρόθεσμα, ανοιχτό συνέδριο με διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας, αμέσως μετά τη διενέργεια των επόμενων εκλογ΄πων, όποτε γίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν απάντησε στο “άνοιγμα” του κ.Βενιζέλου,αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, πράγμα που πολιτικά εκτιμάται ως απόρριψή της.

Συμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να απαντήσει και επίσημα αρνητικά στην έκκληση Βενιζέλου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης έδωσε το παρόν στους διαδρόμους της Βουλής ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

Τα σχόλια είναι κλειστά.